Kezdőlap AKTUÁLIS 5 magyar nagyváros, ahol napokon belül újra berobban a járvány

5 magyar nagyváros, ahol napokon belül újra berobban a járvány

Hirdetés

Ezen a héten is megosztotta a szennyvízvizsgálatok eredményeit a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

 

Hirdetés

A friss adatok alapján elmondható, hogy az új típusú koronavírus szennyvízből kimutatható mennyisége stagnál.

A 33. héten elvégzett vizsgálatok alapján elmondható, hogy a lakossági szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja stagnáló tendenciát mutat – számolt be róla az NNK.

Néhány megyeszékhelyen azonban emelkedés látszik, ami a helyzet romlását vetíti előre.Ezekben a városokban számíthatunk romlásra

A friss adatok szerint a koronavírus koncentrációjának enyhe, ám egyértelmű emelkedése figyelhető meg Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Veszprémben.Ezekben a városokban a kórokozó mennyisége is az emelkedett kategóriába sorolható. Egyébként Zalaegerszegen kívül mindenhol az átlagosnál nagyobb mennyiségben mutatható ki a kórokozó, Pécsen, Szegeden, Szekszárdon és Tatabányán azonban csökkenő, míg a többi településen stagnáló tendencia látható.

Összefoglalva tehát 17 megyeszékhelyen, a fővárosban, illetve a budapesti agglomerációban emelkedett, 1 városban pedig mérsékelt mennyiségben van jelen a szennyvízben az új típusú koronavírus, a tendencia pedig 5 mintánál emelkedő, 13-nál stagnáló, míg 4-nél csökkenő. Alacsony és magas koncentrációt sehol sem mértek.

Hirdetés
loading...