Kezdőlap EZOTÉRIA 5 lecke az élettől, amit az év első felében megtanulunk

5 lecke az élettől, amit az év első felében megtanulunk

Hirdetés

Az, hogy hogyan éljük az életünket, csupán tudatos választás kérdése. Ez nem hókuszpók és mese, ez a tény. Ha minden egyes történést a negatív oldaláról közelíted meg, törvényszerű, hogy az életet keserűen, szomorúan és elgyötörten fogod megélni. Ellenkező esetben pedig épp a fordítottjára számíthatsz.

 

Hirdetés

Senkinek sem tökéletes az élete, és ha azt is hiszed, hogy a te életed a legnehezebb, biztos, hogy van egy ember, akinek nálad is sanyarúbb a sorsa, csupán nem vagy képes a másik helyébe képzelni magad. Minden attól függ, hogy milyen szellemiségben állsz hozzá a téged ért impulzusokhoz és megpróbálod-e megérteni, az ok-okozati összefüggéseket. Örülni a jónak és megtalálni, hogy a rosszból mit tanulhatsz.

A következő gondolatokat tedd magadévá és változtass az életeden általuk. Csak te vagy képes rá és nem kell hozzá más, mint az elméd ereje.


1# Hallgasd meg és hidd el a bensőd szavát!

Mindenkiben megszólal egy belső hang, az igazi énje hangja. Ez a hang a legtisztább és legigazabb, ha egy döntéskérdéshez jutunk, ha azon elmélkedünk, hogy az egyes impulzusok, emberek, események hogyan érintenek minket. Ezt a hangot soha nem szabad figyelmen kívül hagyni és legkevésbé elhallgattatni. Mindig figyelj rá és cselekedj annak megfelelően.

2# Csak te tudhatod, mi a legjobb számodra!

Természetesen a szeretteink támogatnak minket egy nehezebb életszakaszban és naponta jó tanácsokkal látnak el, ha szükségünk van rá, de ne feledd, soha senki nem járhat ugyanúgy a te cipődben. Csak te tudod, hogy mi számodra a legjobb, csak te érzed, hogy hogyan kell élned az életed. Köszönd meg a tanácsokat, de mindig magadra hallgass, mert a saját életedet neked kell leélned. Akkor is azt az utat válaszd, ami hív, ha mások nem azt javasolják.


3# Egy kapcsolat sem tökéletes, a változás örök!

Bár soha senki nem tapasztalta még meg a tökéletességet, mégis mindenki az után vágyódik, és miközben nem találja, elkedvetlenedik, és nem tudja élvezni a valódi életet. Nincs olyan, hogy tökéletes kapcsolat és azért nincs, mert nincs két ember, aki teljes mértékben, az utolsó részletig mindent ugyanúgy akarna. Ha azt akarjuk, hogy egy kapcsolat jól működjön, akkor kompromisszumokat kell hoznunk. Mindenkinek! Ez minden típusú kapcsolatra igaz.


Ugyanakkor azt is el kell fogadnunk, hogy az idők során mi magunk és mások is változnak körülöttünk, így a kapcsolataink minősége is egyfolytában változik. Legyünk képesek alkalmazkodni a változásokhoz. Ha valami jó irányban változik, fejlődik, azt üdvözöljük, ha valami leépül, és nem hoz pozitivitást az életünkbe, tudjuk elengedni.

4# Ne akard mások életét élni!

Te egyedi vagy, ahogyan a vágyaid is. Az, hogy a média mit sugároz feléd és a társadalmi nyomás mit akar belőled kierőltetni, az tőled teljesen függetlenül. Neked kell eldöntened, hogy mit kezdesz az életeddel és nem másnak. Vagy azt akarod, hogy más emberek mondják meg neked, hogyan élj, milyen iskolát végezz el, mit dolgozz, hol élj, milyen autód legyen, hogyan öltözködj, és mitől érezd magad értékesnek? Ha ezeket a béklyókat elengeded, szabad és boldog ember leszel.

5# Szeres önmagad!
Ez a legeslegfontosabb dolog az életben. Valóban nehéz, nagyon nehéz. Állandóan hasonlítgatjuk magunkat a környezetünkhöz és közben felfedezzük “tökéletlenségeinket”, miközben épp ilyenkor egyediségünket, különlegességünket kellene üdvözölnünk. Ha elkezded szeretni magad úgy, ahogy vagy, minden porcikádat és gondolatodat, akkor végre elégedett leszel és átjár a béke.

Ezt a szeretet pedig ezután kiterjesztheted a környezetedre is, akik szintén szeretettel reagálnak majd rá. Óriásit fordul majd veled a világ, ha ezt megteszed.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés