Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ 5 húsvéti babona, amit idén neked is ki kell próbálnod! Lássuk, neked...

5 húsvéti babona, amit idén neked is ki kell próbálnod! Lássuk, neked melyik jön majd be!

A húsvét a legnagyobb keresztény ünnep, a bűnöktől való megtisztulás, az új élet születésének magasztos pillanata. Azonban még mindig léteznek húsvéti babonák, így most következzen ezek közül az 5 legérdekesebb.

1.A piros tojást ne edd meg egyedül

Ha úgy döntesz, hogy elfogyasztasz egy festett tojást, akkor hívj meg valakit a lakomára, főként akit kedvelsz, mert a hiedelem szerint ha a következő évben eltávolodik az utatok, messze kerültök egymástól, végül mindig úgy alakul az életetek, hogy egymásra találtok, mert azt, akivel megettél egy húsvéti tojást, sosem fogod elfelejteni.

2. A morzsák különös energiával rendelkeznek

A húsvéti ünnepi asztalra hulló morzsáknak varázserőt tulajdonítottak ezelőtt az emberek. Bizonyos országrészeken a húsvéti sonka csontját kikötötték a fa ágára, mert úgy gondolták, hogy ez majd bőséges termést hoz. A kalács morzsáját a kerti földbe, virágládákba kellett elszórni, mert az gazdaggá teszi a termőföldet, így minden zöldség, gyümölcs sok termést hoz majd.

3. A fűzfa barka elhozza a szerelmet

A húsvéti barka olyannyira fontos kelléke az ünnepnek, hogy sok helyen meg is szentelik a templomban. A népi hagyomány szerint a barkaágakra akasztott piros tojások elhozzák a szerelmet, a termékenységet, a gyermekáldást, felerősítik az érzelmeket a kapcsolatban, házasságban.

4. Reggeli, hideg-langyos zuhany

Ha hinni lehet a húsvétkor gyakran emlegetett népi hiedelemnek, akkor érdemes kipróbálni a reggeli hideg zuhanyt, mert így egész évben egészséges leszel. Ha nem szeretnél hideg vízben fürdeni, készíthetsz kellemes, meleg vizes, illóolajas nyugtató fürdőt, amelynek révén szimbolikusan megtisztítod a lelked, és spirituálisan is felkészülsz a tavaszra.

5. Vegyél fel új ruhát

A népi hagyomány szerint aki húsvét napján új ruhába öltözik, az egész évben szerencsés lesz. Főként ha ez az új ruhadarab piros, akkor ezáltal még a szerencse mellett még meg is gazdagodhatsz. Az is segít, ha a derekadra, hajadba egy piros szalagot kötsz.

tudasfaja.com

loading...