Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 5 hajlakk trükk, amit ha kipróbálsz, ezután csak ezt alkalmazod majd!

5 hajlakk trükk, amit ha kipróbálsz, ezután csak ezt alkalmazod majd!

Hirdetés

Egészen biztosan mindenkinek van otthon hajlakkja. Ha nem is használjuk rendszeresen, vannak olyan alkalmak, amikor egy kicsit ki kell csípnünk magunk, és ilyenkor a frizuránk is elegánsabb kell legyen.

 

Hirdetés

A haj formázásához, és fixálásához tökéletes kellék a hajlakk. Azonban ezentúl számos más dologra is használhatjuk.

1.Ha a gyerekünk egy csodálatos rajzzal lepett meg, és ki szeretnénk tenni a falra, vagy a hűtőszekrényre, előbb fújjuk le egy kevés hajlakkal. Várjuk meg míg megszárad, és azután akasszuk ki. Így egy védőréteget vonunk a lapra, sokkal tartósabb lesz a rajz, és még évekig csodálhatjuk.

2.Legyek, darazsak ellen
Gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint a ragasztós légyszalag. Ha egy bosszantó légy vagy darázs zümmög körülötted, fújd le egy kevés hajlakkal. Tovább nem fog már repülni, hiszen szépen odaragad, és egy mozdulattal ki tudod dobni. Ha a falat is éri a lakk, akkor próbáld meg utána egy tiszta vizes ruhával letörölni.3.Cipő fényesítő
Miután tisztára pucoltuk a cipőnket, fújjunk rá egy kevés hajlakkot. Így sokkal tartósabb lesz a cipőkrém, és a a szépen megszáradt, lakkos felületre a por sem ragad olyan könnyen.

4.Tartósabb lesz a vágott virág
Ha évzáróra, vagy születésnapra készülünk, az ajándékba szánt vágott virág csokrot fújjuk le egy kevés hajlakkal, és akkor egész biztosan nem fog lekókadni, amíg át kell adjuk az ünnepeltnek. Kb. 30 centi távolságról fújjuk le a leveleket, és az alsó szirmokat.

5.Tiszta marad a függöny, sötétítő
Ha új függönyt, vagy sötétítőt vásároltuk, fújjuk le egy egy kevés hajlakkal, így hosszabb ideig elkerülhető lesz, hogy a por bele ragadjon.

Hirdetés
loading...