Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 5 dolog, amit soha nem szabad használtan venni!

5 dolog, amit soha nem szabad használtan venni!

Hirdetés

A használt boltok ma egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, vannak, akik fanatikusan járnak már ezekre a helyekre.

Van 5 dolog, amit jobb, ha nem vásárolsz meg használtan!

1.Cipő

Használt cipőt venni eléggé egészségtelen dolog. A használattól ugyanis felveszi a cipő gazdája lábformáját, és, ha felhúzzuk, akkor a el fog deformálódni a lábunk. Arról ne is beszéljünk, hogy főleg nyáron, mezítláb mennyi fertőzést, leginkább lábgombát lehet elkapni egy használt cipő által.

Hirdetés

2.Porszívó

Sose gondoltad volna, de nem jó ötlet használt porszívót venni. Ezzel ugyanis egy másik lakás szennyeződéseit viszed be az otthonodba. A porszívókat nagyon sokat rángatjuk, még ha nem is látszik rajta, hogy agyon volt használva, lehetséges, hogy pont nálad fog elromlani.

3.Szőnyeg

Bármennyire is megtisztítod, sosem lesz olyan, mint új korában. Alapvetően a legmakacsabb szennyeződések benne maradnak, és beviszed az otthonodba. A penész, az allergének, és a baktériumok sosem jönnek ki teljes mértékben a szőnyegből.

4. Tévé

Sosem tudhatod, hogy mennyi ideig volt használva. Lehetséges, hogy hazaviszed és alig fog menni már csak 1-2 hónapig. Inkább fektess be egy rendes tévébe, hiszen a használtakra nincs garancia. Ugyanebbe a kategóriába tartozik a laptop, és a telefon is.

5.Matrac

Ez aztán igen káros lehet, hiszen nem látod, hogy mennyi szennyeződés van benne, és azt sem tudod, hogy ki aludt rajta azelőtt, milyen körülmények között használták. Poros, tele lehet atkákkal, baktériumokkal, és te nyugodtan belefekszel. Egy matracot csak 8-10 évig ajánlatos használni.

tudasfaja.com

Hirdetés