Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Hasznos tipp! – Íme, 5 dolog, amit megtisztíthatsz az olíva olajjal

Hasznos tipp! – Íme, 5 dolog, amit megtisztíthatsz az olíva olajjal

Kevés olyan háztartás van manapság, ahol ne lenne a szekrényben vagy a polcon egy üveg olíva olaj. Valószínűleg te is előveszed, amikor húst akarsz sütni, vagy meglocsolod vele a kedvenc salátádat, amit nagyon is jól teszel.

És arra gondoltál már, hogy az olíva olajat takarításhoz használd? Bizony, hiszen arra is jó. A következőkben megosztunk veletek 5 dolgot, aminek a tisztításakor bátran nyúlhattok az olívás üveghez.

1# Rozsdamentes acél

Nem könnyű tisztítani, hiszen speciális szerre van szükség, ha nem akarod megkarcolni a felületet. Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de az olíva olaj egy tökéletes termék a rozsdamentes acél tisztítására.

Fogj egy papírtörlőt és dörzsöld át vele a felületet körkörös mozdulatokkal. Ha nagyon koszos lenne a felület, akkor előbb ecettel takarítsd meg, majd ezután olajozd.

2# Bőr felület

Van otthon bőr foteled vagy kanapéd? Eléggé összekarcolódott az évek alatt, gyűrött és nem mutat már valami fényesen? Mielőtt úgy döntenél, hogy megválsz tőle, előbb próbáld ki a következőt.

Önts egy kevés olíva olajat egy puha rongydarabra és finoman dörzsöld át a kérdéses berendezés felületét. Ez segíteni fog kisimítani a felületet, elfedni a karcokat és visszanyerni eredeti fényét.

3# Fából készült szekrény

Az olaj nagyon jó hatással van a fára. Mélyebb színt ad neki és fényessé varázsolja. Keverj össze 2 rész olíva olajat egy rész citromlével, majd ebbe márts egy puha rongyot és töröld át vele a szekrény felületét. Hagyd így érintetlenül egy darabig.

4# Serpenyő

Ha van otthon öntöttvas serpenyőd és a ráragadt étel sehogy sem akar lejönni róla mosogatószerrel, akkor próbálkozz az olíva olajjal. Önts egy keveset az olajból a serpenyőbe, szórj bele egy kevéske sót, majd dörzsöld át a felületet egy szivaccsal.

5# Ezüst

Mindenki tudja, hogy az ezüstöt időnként polírozni kell. Az olíva olaj egy tökéletes szer erre. Márts bele egy puha rongyot az olíva olajba, majd ezzel dörzsöld át az ezüst ékszerek és egyéb tárgyak felületét. Tisztább és fényesebb is lesz tőle.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...