Kezdőlap EZOTÉRIA 5 dolog, ami segít felgyógyulni a lelki válságból

5 dolog, ami segít felgyógyulni a lelki válságból

Az emberi lét egyik legmegpróbálóbb feltétele az, hogy hogyan tudjuk kezelni a minket ért lelki fájdalmakat. De nem kell aggódni, úgy vagyunk teremtve, hogy képesek legyünk megbirkózni a ránk zúduló nehézségekkel. Emberi lényekként képesek vagyunk az öröm felemelő érzésén kívül szembenézni és túlélni a bánat okozta fájdalmakat is.

Ha az ilyen fajta érzelmi probléma visszatérő vendég nálad, akkor itt a megoldás, hogy hogyan űzheted el őket. Időbe fog telni, de érdemes belevágni.

Emlékeztesd magad: MEGÉRDEMLED

Ez az egyik legfontosabb lépés. Amikor az élet egy nehezebb szakaszához érünk, az önértékelésünk képes a padló szintjéig esni. Ilyenkor meg kell találjuk a módját, hogyan tudnánk magunkat emlékeztetni arra, hogy különlegesek vagyunk. Talán egy lista a jó tulajdonságainkról segíthet ebben. Vágd cetlikre a listát és ragaszd tele otthonod vele. Keress pozitív energiát sugalló kijelentéseket és ezeket kinyomtatva kiakaszthatod lakásodban. Merj szép dolgokat mondani magadról. De ne feled, hinni is kell bennük. Szeresd önmagad újból és újból.

Ne vidd túlzásba az önmarcangolást

Természetesen a bűnösség érzése is alapvető velejárója emberi mivoltunknak. A vétkesség érzete képes emlékeztetni bennünket, hogy mi az, amit nem szeretnénk, ha újra előfordulna és arra is emlékeztet, hogy mi az, amit rosszul tettünk. Ezen túl kell lépnünk, meg kell értenünk, hogy mások is hibáztak irányunkban, ugyanakkor mi is követtünk el hibákat. Nem szabad ezen töprengeni, el kell engednie.

Vedd az elutasítást inspiráló energiaként

Az elutasítás érzése fájdalmas lehet. És rendben is van, hogy fáj, ez természetes, de sokáig ebben az érzésben élni nem visz előrébb. Ha valaki elutasít, gondoljunk arra, hogy más egyéb lehetőség léphet az életünkbe. Ha sokat stagnálunk ebben az állapotban, korlátozzuk az új és jobb dolgok esélyét. Adjunk teret az új dolgoknak és a régi sérelmeinket engedjük el. Inkább abba fektesd energiáidat, hogy új kapcsolatokat létesíts. Persze könnyűen hangzik, de egy próbát megér.

A bukásaid fordítsd a hasznodra

Mindannyian elbukunk néha, de mindig vissza kell térni. Ha nem sikerül valami úgy, ahogy szeretted volna, próbáld mégis keresni a jót benne. Ez viszont nagyon nehéz. Hosszútávon megajándékozhatod magad, ha megvizsgálod bukásaidat, és rájössz, mit tanulhatsz belőlük. Az élet új tapasztalatokat nyújthat, ha fejlődésképpen éled meg sikertelenségeidet. Így legközelebb már képes leszel átlátni a helyzetet és nem követed el ugyanazt a hibát.

Ne agyalj folyamatosan ugyanazon

Forrás:filantropikum.com

loading...