Kezdőlap EZOTÉRIA 5 “barát” típus, akikre senkinek nincsen szüksége

5 “barát” típus, akikre senkinek nincsen szüksége

Minden embernek van vagy volt az életében olyan “barát”, aki ahelyett, hogy hozzáadott volna az életéhez, inkább elvett belőle. Aki mellett nem a felszabadultság, az öröm, az előrehaladás és fejlődés érzése járja át az embert, hanem épp az ellenkezői.

Ha tovább olvasol, te is megtudhatod, hogy milyen “barát” típusokra nincs szükséged a továbbiakban, sőt, talán még jobbá is teheted az életed azáltal, hogy felszámolod az ilyen kapcsolataidat.

1# A megpattanó

Biztosan ismered ezt a típust. Ő az, akivel próbálsz szervezni egy közös programot és látszólag benne is van, majd valami oknál fogva nem jelenik meg vagy lemondja, ráadásul nem sokkal az esemény előtt.

Az az eshetőség is fennáll, hogy ugyan megjelenik, de nem marad tovább maximum fél óránál, mert mindig akad valami más dolga, amit el kell intéznie, ahová el kell mennie, stb.

2# A kérkedő

Természetesen mindannyian szeretnénk, hogy a barátaink sikereket érjenek el, boldogok legyenek, és ne szenvedjenek hiányt semmiben. Minden joguk meg is van, hogy ünnepeljenek, ha elérnek valamit és ennek az ünneplésnek jó esetben mi is részesei vagyunk.

Ám a kérkedő… ő az egészet egy új szintre emeli. Minden egyes sikeréről áradozik, sőt az orrod alá dörgöli, és egyértelműen föléd helyezi magát. Eléggé émelyítő.

3# A kétkedő

Talán az egyik legrosszabb. Új munkát szeretnél? A kétkedő úgy gondolja, felesleges, jó az, ahol vagy. Belefognál egy vállalkozásba? A kétkedő szerint óriási a kockázat és a végén csak buknál vele. Elköltöznél egy másik városba? A kétkedő azt mondja, úgyis vissza fogsz jönni, mert ez a hely a neked való. Lett egy kutyád? A kétkedő nem azt a fajtát választotta volna.

Megvan a lényeg, igaz? Idegesítő már a jelenléte is.

4# A negatív

Nem számít, hogy mit mondasz, mit javasolsz, mit tervezel, a negatív állandóan nemet fog mondani és kifogásokat keres. Ezt ezért nem lehet, azt azért nem lehet, ez ezért nem fog működni, stb. Szinte már sportot űz belőle, hogyan tud nemet mondani és kibúvókat találni.

Persze az igaz barátok is mondanak néha nemet, de azt a te vagy a saját érdekükben teszik. A negatív egyszerűen meg sem akar próbálni semmit, fél a bizonytalantól, az ismeretlentől és a félelmét rád is át akarja ragasztani.

5# A panaszkodó

Nagyon kimerítő a társasága és egy találkozás után úgy érzed, hogy szinte élni sincs erőd.

Vegyünk egy példát: Elköltöztél egy másik városba és nagyjából fél éve nem találkoztatok. Alig várod, hogy újra lásd és felvegyétek a fonalat, de amint üdvözlitek egymást, nem telik el 5 perc és már azt hallgatod, hogy neki milyen nehéz az élete, hogy ez sem és az sem sikerül, hogy soha nem lesz jobb és másnak mennyire egyszerű minden. Arra számítottál, hogy jól fogjátok érezni magatokat együtt, de már az elején rájössz, hogy kútba dőlt az egész.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...