Kezdőlap OTTHON KREATÍV Ez a 40 négyzetméteres ház tartja lázban az internetet

Ez a 40 négyzetméteres ház tartja lázban az internetet

Hirdetés

Egy építész a saját udvarára tervezett házat édesanyja számára. A ház kicsi ugyan, de ragyogóan kigondolt alkotás, amelyről ódákat zeng az internet.

 

Hirdetés

Buster és Marika Delin építészek sokáig éltek külföldön, mígnem hazaköltöztek Svédországba. A házaspárnak szüksége volt valakire, aki vigyáz a három gyerekre, és elsőre az édesanyja jutott eszébe. A javaslatot a feleség elfogadta, és abban is megállapodtak, hogy a mama egy külön házban fog lakni.

 

A férj ezért tervezett egy házat a lakásuk közelében, amely csupán 40 négyzetméteres, ám nappali, fürdő, konyha, hálószoba is van benne, míg a manzárdon egy kis irodahelyiség is helyet kapott. A ház érdekessége, hogy a manzárdajtó nem egy erkélyre, hanem egy teraszra nyílik, mivel a házat lejtőre építették.Az emeleti dolgozóhelyiség nehezen megközelíthető lépcsőn egy idős korban lévő ember számára, ám az unokáknak, akik leckét fognak írni fent, gyerekjáték felmászni a lépcsőn. Ám ez nem jelenti azt, hogy a nagyi ne tudná ellenőrizni őket, hisz a terasz felől már könnyű a bejárás.

A ház körüli teret már a tájépítész feleség tervezte. A terasznál rendkívül sok faragott követ használtak, míg a kertet virágok és gyümölcsfák díszítik. 

Hirdetés