Kezdőlap EZOTÉRIA 4 nyomós ok, amiért nem szabad hallgatnod mások panaszkodását

4 nyomós ok, amiért nem szabad hallgatnod mások panaszkodását

Mind ismerünk olyan embereket, akik a beszélgetés fonalát valahogy mindig a problémák és a panaszáradat felé kanyarítják. Sok a munka, nincs munka, itt fáj, ott fáj, fáradt, unott, nincs párja, rossz a párja, stb.

Első gondolatra semmi rossz nincs abban számunkra, ha valaki panaszkodik, hiszen ő van nehéz helyzetben, igaz? Bár nem kellemes hallgatni a siránkozást, mégis a jómodor és a kedvesség azt sugallja, hogy meg kell tennünk. Na igen, de meddig?

Az embernek vannak rossz pillanatai és időszakai az életben, ez természetes, de ha valaki állandóan csak panaszkodik és nem hajlandó változtatni, az biztos, hogy nem csak rá, de arra is hatással van, akinek a bajairól áradozik. Hogy milyen módokon?

1# Csökken az életenergiád

Érezted már azt, hogy egy ilyen típusú beszélgetés után teljesen kiszállt belőled az erő? Azok az emberek, akik állandóan csak panaszkodnak, mondhatni kifacsarják belőled az életenergiát. Negativitást árasztanak, ami téged sem hagy érintetlenül.

2# Sima manipuláció

Az, aki panaszkodik, gyakran okkal teszi ezt. Reméli, hogy bűntudatot válthat ki belőled azért, amiért boldog és sikeres vagy valamiben, amiben ő nem. Ennek okán szánakozni fogsz miatta és megteszed, bármi is kérjen tőled.

3# Lelki állapot romlása

A lélek érezhetően reagál a negatív energiaáramlásra. Maga is gyengül miatta, instabillá válhat és ez a testi egészségre is kihathat.

4# Látásmódbéli változások

Még akkor is, ha erős optimista vagy, egy ember folyamatos negatív duruzsolása olyan rossz hatással lehet rád, ami miatt az életed pozitív dolgait nem fogod tudni olyan mértékben értékelni, mint általában.

Szedd össze a bátorságodat és a saját boldogságod érdekében szabadulj meg az ilyen emberektől. Senki nem köteles mások szenvedései miatt bűnhődni.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...