Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK „Miért nem tudtam ezekről korábban?” – 24 ügyes trükk különböző élethelyzetekre

„Miért nem tudtam ezekről korábban?” – 24 ügyes trükk különböző élethelyzetekre

Hirdetés

Az ember egyik legfőbb jellemzője, hogy szereti elkerülni az extra erőfeszítéseket, ezért folyamatosan azon töri a fejét, hogyan tehetné az életét egyszerűbbé és kényelmesebbé. Köszönhetően fantasztikus kreativitásunknak, sikerül a legjobb megoldásokat megtalálnunk a problémákra. 

 

Hirdetés

Elhoztunk nektek 24 zseniális trükköt, amelyet a mindennapi élet során tudtok hasznosítani. Lássuk!

AUTÓSOKNAK

Ha hamarosan kifogy az üzemanyag, pedig már csak egy kicsit kellene kibírnia az autónak a benzinkútig, akkor nyisd ki a tanksapkát és nyerhetsz még extra 100-200 métert.

WD-40-et mindig tarts az autóban, így ha szükséges, bármilyen makacs szennyeződést le tudsz tisztítani, megelőzöd vele a rozsdásodást és bekenheted vele a nyikorgó csatlakozásokat.

A port és egyéb lerakódásokat is el lehet tüntetni még a legnehezebben elérhető helyekről is a kocsi belsejében. Ehhez használd a ’slime’ nevű gyerekjátékot, aminek ragadós felszíne mindent megköt és bárhová benyomható.

Távolítsd el a régi ragasztókat, matricákat újságpapírral és forró vízzel. Tedd rá a ragacsra a papírt, majd locsolj rá forró vizet és hagyd egy kicsit állni. Ezután könnyen el tudod majd távolítani.

Ha az ebéded kihűlt, akkor helyezd a dobozt az ülésre, kapcsold be az ülésfűtést és várj egy kicsit.

HÁZI PRAKTIKÁK

Ha nincs elég időd megvárni, hogy kolvadjon a hús, akkor locsolj rá egy kis ecetet.

Ha tisztán akarod tartani a befőttes üveget festés közben, akkor béleld ki egy zacskóval és úgy öntsd bele a festéket.


Ha az ajtó zsanérja nyikorog és nincs otthon speciális kenőanyag, akkor fújd be dezodorral.

Ha kinyitsz egy doboz tejet, szórj bele egy csipet sót és tovább marad friss.

Tedd bele az egy garnitúrához tartozó ágyneműhuzatot összehajtva a párnahuzatba és így tedd el a szekrénybe. Így mindig együtt lesznek, és nem kell külön keresgetni őket.

A ruhákról a bolyhot egy habkővel könnyedén leszedheted.

Ahhoz, hogy hamarabb megérjen és megpuhuljon az ananász, tárold fejjel lefelé.

Törölgess át minden sima felületet glicerinnel, így pornak nyoma sem lesz rajtuk többé.

SZÉPSÉGTRÜKKÖK

Tegyél két evőkanalat a fagyasztóba estére. Reggel vedd ki őket és masszírozd át vele az arcodat. Azonnal fel fog frissülni.

Ha a parfümöd hamar elveszti az illatát, akkor kenj fel semleges krémet arra a bőrterületre, ahová fújni akarod.

A borotvakrém segít eltávolítani a ruhákra került sminkfoltokat. Nyomj a kérdéses területre egy kevés habot, hagyd hatni 5 percig, majd mosd ki.

Ha zsíros a bőröd és a púder sem segít, akkor vigyél fel dezodort a T-vonaladra. Ugyanezt a trükköt használhatod akkor is, ha csúszkál a szemüveged nyerge.

Ne dobd ki a kiszáradt szemkihúzó tust. Tedd jól rázárt kupakkal lefelé forró vízbe és hagyd így pár percig. Ha letelt az idő, próbálgasd a kézfejeden, amíg szép vonalat nem kapsz.

UTAZÁSHOZ

Ha szeretnéd elsők között megkapni a csomagodat, akkor ragassz rá ‘Törékeny’ vagy ‘Sérülékeny’ feliratot. Ezek a csomagok mindig felülre kerülnek és elsőként jutnak a szalagra.

Félsz a turbulenciától? Akkor utazz a reggeli órákban. Azon tényezők, amelyek növelik a turbulencia esélyét, javarészt délután szoktak előfordulni.

Ha teszel galléros ruhát a bőröndbe, akkor a nyakrészbe tegyél egy övet, így az nem fog összegyűrődni az úton. A fülbevalókat pedig egy gombba akaszd bele.

Ahhoz, hogy bárhol megtaláld a Wi-Fi-t, írd be a Google keresőjébe, hogy ‘wi-fi offline map’ és keresd ki a legközelebbi helyet a térképen.

Ha nem akarod, hogy az éles borotva kárt tegyen bármiben is, használj egy binder csipeszt borításképpen.

Szeretsz spórolni vagy ajándékot kapni? Mielőtt lefoglalnád a szállást, írd meg, hogy friss házasok vagytok a pároddal és ott szeretnétek tölteni a csodás nászutatokat. Nagy valószínűséggel ingyen pezsgővel, gyümölcstállal és egyebekkel fognak kedveskedni nektek.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés