Kezdőlap AKTUÁLIS 23 év után derült ki – Zámbó Jimmy családja elmondta mi történt...

23 év után derült ki – Zámbó Jimmy családja elmondta mi történt azon az éjszakán

Hirdetés

Zámbó Jimmy 42 éves volt, amikor 2001. január 2-án, hajnalban elsült a kezében a saját maroklőfegyvere, majd a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe.

 

Hirdetés

Azóta sok történet született már arról, hogy mi is történhetett valójában, de a nyomozást lezárták, és kijelentették, hogy baleset történt.

Ripost annak járt utána, hogy miként élték meg a családtagok a borzalmas hírt.

Zámbó Jimmy nővére még ma is csak könnyek között tudja felidézni az akkor történteket:

Azt hiszem, úgy fél öt lehetett, amikor felhívott a Komáromi Pisti egykori rendőrfőkapitány és megkérdezte, hogy hallottam-e mi történt. Persze nekem fogalmam sem volt, miről beszél, hiszen ő ébresztett fel.Ő csak annyit mondott, hogy kapcsoljam be a tévét.

„Addigra már minden csatornán ment a hír, hogy a testvérem főbe lőtte magát” – emlékszik vissza Zámbó Marietta. – „Egyedül voltam otthon, mert a párom már korábban elment, ráadásul az én autómmal intézte a dolgokat. Mire fel tudtam hívni, már visszafelé tartott, mert hallotta a rádióban, hogy mi történt. Amint hazaért, indultunk is a Honvéd kórházba, ahol találkoztunk Árpival és Edittel. A két öcsém ott tologatta Jimmyt egy beteghordó ágyon és emlékszem, hogy a betegszállító fiú csak ennyit mondott: veszett fejsze…” – emlékezett vissza az asszony.

“El sem akartam hinni az egészet, de a kórház halljában is volt egy tévé, amin folyamatosan futott egy hírcsík a képernyő alján, amin ez a mondat volt olvasható: január 2-án hajnalban Zámbó Jimmy saját fegyverével főbe lőtte magát” – folytatta Marietta.„Az volt a legrosszabb érzés, amikor rájöttem, hogy anyu semmit sem tud és bevillant, hogy nekem és az öcséimnek mihamarabb el kell neki mondanunk, mert ha a tévéből tudja meg, biztosan megszakad a szíve és azonnal követi Jimmyt.

Ezért felhívtuk a szomszédasszonyát és arra kértük, menjen át hozzá és próbálja meg lefoglalni, nehogy bármit bekapcsoljon, amíg oda nem érünk. Komáromi Pisti egy lépéssel előttünk járt és küldött egy mentőt anyu lakásához, így végül ő tőlük értesült a tragédiáról” – idézi fel a borzalmas napot Jimmy nővére.

Hirdetés