Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ 2020-tól nem lehet majd dohányozni Magyarországon? Mi lehetünk az első füstmentes ország...

2020-tól nem lehet majd dohányozni Magyarországon? Mi lehetünk az első füstmentes ország az EU-ban!

Hirdetés

Egy általános vita után majd ősszel kerülhet a parlament elé az egész.

Mint ismeretes, Lázár János korábban már tett egy javaslatot, ebben benne van az, hogy a 2020 után születetteknek már nem lenne szabad dohánytermékeket, cigit vásárolniuk.

Hirdetés

Ezzel egy igazi füstmentes Magyarország víziója bontakozhatna ki.

Korábban Orbán Viktor erre azt mondta, hogy fontos az emberek szabadsága, és nem jó, ha a kormány mondja meg nekik, mit tegyenek, így el lett utasítva a dolog.

Most azonban újra terítékre kerülhet!

Lázár szerint – aki rengeteg szakemberrel is konzultált ez ügyben – előbb vagy utóbb a gazdasági és demográfiai szempontok miatt a kormányzatnak nem marad más lehetősége, minthogy hozzájáruljon ezekhez a lépésekhez.

Az előterjesztés számos további kérdésben szigorítást vezetne be:

Így a korábbinál több esetben lesz kötelező jogsértés esetén bírság alkalmazása;

folyamatosan, felmenő rendszerben, a mai koncessziós jogokat nem érintve csökkentené a koncessziós kiírásokat, így a mai 3 ezer helyett, 4 ezer lakosonként lenne kötelező trakfikkoncessziót kiírni.

Az e-cigaretták és az új típusú dohánytermékkel kapcsolatos kiegészítőket és reklámtevékenységet korlátozná és tiltaná, és bevenné ezeket a termékeket az állami, adóhatósági kontroll alatt tartott trafikokba;

Módosítaná a közvetett reklámokra vonatkozó szabályokat annak érdekében, hogy az egyes dohánycégek a kiskapukat ne tudják kijátszani, a trafikosok érdekszövetségének javaslata alapján viszont a koncesszió öröklési szabályaival kapcsolatban könnyítéseket vezetnének be.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: avilagtitkai.com

Hirdetés