Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG 2018 tízmilliószoros napjainak dátumai ekkora esnek

2018 tízmilliószoros napjainak dátumai ekkora esnek

Hirdetés

A buddhista kalendáriumban a legjelentősebb napoknak a tízmilliószoros napok számítanak. Ezeken a napokon a minket körülvevő és az általunk kibocsátott energiák is megsokszorozódnak. Ilyenkor nagyobb erővel teremtjük meg az elképzeléseinket. A teremető erő azonban nem válogat, így ha poztitív dolgokra gondolunk, akkor az hatványozódik, ha negatívakra, akkor törvényszerűen az jön létre.

Lássuk, mely dátumokra esnek ezek az erőteljes napok!

Hirdetés

Az első ilyen nap: 2018. március 2.

A vajmécsesek ünnepe – Chötrül Düchen

A Chötrül Düchen az ünnep tibeti neve, amely magyarul a vajmécsesek ünnepét jelenti. Ilyenkor a hívők jakvajból készült mécseseket gyújtanak, amelyeket madár, virág és fa alakú lámpásaikba téve közösen megemlékeznek Buddha jelentős és nemes tetteiről, amelyeket azért vitt véghez, hogy követőinek hitét megerősítse.

A második ilyen nap: 2018. május 29.

A születés, a megvilágosodás és a halál napja – Saga Dawa Düchen

A Saga Dawa Düchen az ünnep tibeti neve, amely magyarul a születés, a megvilágosodás és a halán napját jelenti. A hagyomány ekkor ünnepli Buddha születésnapját, az azt követő, 35 évvel későbbi megvilágosodását, majd halálát, amikoris a Nirvánába lépett.

A harmadik ilyen nap: 2018.július 16.

Az imakerék ünnepe – Chökhor Düchen

A Chökhor Düchen az ünnep tibeti neve, amely magyarul a dharma kerék első megforgatásának ünnepét jelenti. Amikor Buddha megvilágosodott a Bodhi fa alatt, hét hetet töltött ezen a helyen. Eleinte félt a követőit tanítani, attól tartva, hogy nem fogják elhinni szavát, majd Indra és Brahma istenek meggyőzték, hogy ossza meg az igazságról tett felfedezését, a Négy Nemes igazság tanát.

A negyedik ilyen nap: 2018. október 30.

A mennybemenetel napja – Lhabab Düchen

A Lhabab Düchen az ünnep tibeti neve, amely magyarul Buddha mennyből való leszállásának ünnepe. Buddha édesanyja születése után nem sokkal eltávozott, majd a mennybe került. Buddha mennybe jutásakor köszönetet mondott édesanyjának és tanait az isteneknek is közvetítse. Követői kérésére azonban Indra és Brahma ékes létráin visszaszállt a Földre.

 

Hirdetés