Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 20 trükk nagytakarításhoz, amit neked is muszáj lesz lekoppintanod!

20 trükk nagytakarításhoz, amit neked is muszáj lesz lekoppintanod!

Ideje takarítani, de jó lenne rajta könnyedén túljutni és egyben pénzt is spórolni? A takarítás ezentúl gyerekjáték lesz, ha a következő tippeket alkalmazod. Ezek még a legmakacsabb problémákban is segítségedre lehetnek.

 

1# Mágikus tisztító

Oldj fel 1/4 csésze bóraxot egy csésze langyos vízben és keverj hozzá 150ml ragasztót. Használd ezt a ragacsos keveréket arra, hogy a billentyűzetből kiszedd a makacs szennyeződéseket.

2# Vágódeszka takarítás

Először is szórj sót a deszkára, majd vágj ketté egy citromot és dörzsöld át vele. Így el tudod távolítani a foltokat.

3# Ablaktörlés újságpapírral

Egy nagyon régi és nagyon hatásos trükk, amit én még a nagymamámtól tanultam. Az ablakokat ne papírtörlővel vagy ronggyal, hanem újságpapírral töröld át. Sokkal fényesebb lesz.

4# Rozsda ellen

Az öntöttvas edényekbe önts ecetet és várd meg, amíg feloldódik a rozsda, majd kend ki valamilyen zsiradékkal és tedd be a sütőbe 1 órára 175 fokra.

5# Fülhallgató

Eléggé gusztustalan tud lenni, amikor a fülhallgatóban felhalmozódik a szennyeződés. Ezt azonban egy használt fogkefével könnyen ki lehet takarítani. Ezután töröld át egy fertőtlenítő kendővel.

6# Liszt eltávolítás fa deszkáról

Keverj össze 1:3 arányban ecetet és növényi olajat. Le leszel nyűgözve az eredménytől.

7# Szivacs tisztítás

Az egyik leggyakrabban cserélt háztartási eszköz, amely baktériumok melegágya lehet. Tedd be a mikróba 1 percre és megfeledkezhetsz a bacikról.

8# Műanyag játékok

Tedd a gyerekek műanyag játékait a mosogatógépbe, ilyen módon fertőtlenítheted őket. Csak ki kell választani a megfelelő programot és a túl kicsi darabokat kihagyni a buliból.

9# Vasalógép tisztítás

Ha égett darabok vannak a vasaló fém felületén, akkor annyit kell tenned, hogy sót szórsz a vasalódeszkára és áthúzod rajta a forró vasalólapot párszor. Gyorsan el fog tűnni.

10# Haj- és szőrszálak

Vegyél fel egy gumikesztyűt és azzal simítsd át a területet. Meg fogsz lepődni, mivel úgy vonzza a szőrszálakat, mint a mágnes.

11# Zuhanyfej

Ha azt veszed észre, hogy a zuhanyfej már nagyon vízköves, akkor egy zacskóba öntsd ecetet és húzd rá a fejre, majd rögzítsd oda és hagyd hatni egy éjszakán át.


12# Cipőtalp

Tegyél egy kevés acetont egy vattapamacsra és töröld le vele a cipő talprészének oldalán lévő csíkokat, foltokat. Vigyázz, mert a festéket is leszedi!

13# Reluxa ecsettel

Fogj egy tiszta ecsetet (minél nagyobb, annál jobb) és töröld át vele a reluxádat. Tökéletes portalanító.

14# Koszos sarkok -rések

Ha nincs olyan fej a porszívódhoz, amely a legkisebb résekből is képes kiszívni a koszt, akkor fogj egy WC-papír gurigát, illeszd rá a csőre és formázd meg a kezeddel.

15# Autó fényszóró burkolat

Nyomj rá egy kevés fogkrémet és töröld át vele a felületet. Olyan fényes lesz, mint új korában.

16# Mikrohullámú sütő

Öntsd egy tálba 1/4 csésze ecetet és egy szelet citromot, tedd be a mikróba, majd indítsd el 3-4 percre. Miután lejárt az idő, hagyd még zárva legalább 10 percig. Ezután töröld ki a belső felületeket.

17# Keltsd életre a régi felmosódat

Használj fel egy régi, nem használt vastag zoknit, húzd fel a fejre és máris mehet a takarítás.

18# Makacs foltok

Használj lisztet, ha kifolyt valami zsíros, ragacsos, folyékony folt. Ez felszívja a nedvességtartalmát és könnyebb lesz feltakarítani.

19# Régi evőeszközök

Fogd a régi, rozsdás, elszíneződött evőeszközöket, tedd egy üveg edénybe és önts rá 1:1 arányú citromos meleg vizet. Hagyd így legalább 30 percre, majd töröld át tiszta ruhával.

20# Partvis tisztítás
Tedd a partvis fejet meleg mosogatószeres vagy mosószeres vízbe és hagyd így legalább 1 órára. Ezután öblítsd ki és hagyd megszáradni szabad levegőn.

tudasfaja.com

loading...