Kezdőlap IDÉZETEK 20 inspiráló idézet Stephen Hawking-tól ami segít előre haladni és megtanít hogy...

20 inspiráló idézet Stephen Hawking-tól ami segít előre haladni és megtanít hogy soha ne add fel!

Dr. Stephen Hawking nagy tiszteletnek örvendő ismert és elismert tudós volt. A professzort ALS-sel (amiotrófiás laterális szklerózissal) diagnosztizálták 21 éves korában, ami a mozgató idegsejtek betegségének egyik formája.

Ettől függetlenül képes volt rá, hogy az elmúlt évszázadok legmeghatározóbb úttörő tudományos elméleteit megalkossa.

A világhíres fizikus 2018. március 14-én hunyt el. A családja elmondása szerint békésen távozott cambridge-i otthonában.

Célja nem volt kevesebb, mint megérteni az Univerzum működését és életét a Mindenség Elmélete leleplezésének szentelte.

Lehetséges, hogy testében korlátozott volt, de ambícióiban soha. Generációk óta ő volt és lesz a bátorság és inspiráció egyik legnagyobb alakja.

Szeretnénk megosztani veletek néhány bölcs gondolatát, amely segít majd átlendülni a legnehezebb időszakokon is.

1. “Az elvárásaimat 21 éves koromban a nullára csökkentettem. Minden, ami azóta történt, bónusz volt.”

2. “Az intelligencia a változásokhoz való alkalmazkodásra való képesség.”

3. “Bár nem tudok mozogni, és csak számítógépen keresztül tudok kommunikálni, az elmémben szabad vagyok.”

4. “Mi csupán egy nagyon fejlett majomfaj vagyunk egy apró és nagyon is átlagos bolygón. De az, hogy megérthetjük az Univerzumot tesz minket igazán különlegessé.”

5. “Az élet nagyon tragikus lenne, ha nem lenne benne móka”.

6. “Nem számít, milyen nehéz az élet, mindig tehetsz valamit, amiben sikereket érhetsz el.”

7. “A fogyatékkal élő embertársaim számára az a tanácsom, hogy olyan dolgokra összpontosítsanak, amelyekben nem akadályozza őket a fogyatékosságuk. Ne legyenek egyszerre fizikailag és lelkileg is fogyatékosak.”

8. “Az Univerzum egyik alapvető szabálya, hogy semmi sem tökéletes. A tökéletesség egyszerűen nem létezik … A tökéletlenség hiányában sem te, sem én nem léteznénk. “

9. “A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság, hanem a tudás illúziója”.

10. “Nem szabad dühösnek lenned, ha elakadsz. Én azt teszem, hogy ilyenkor tovább gondolkozom a kérdésről, de valahogyan más módon. Néha évek is elteltek, mire rájöttem a megfelelő útra. Ez az információvesztés, valamint a fekete lyukak esetében 29 év volt.”

11. “Észrevettem, hogy még azok is, akik azt állítják, hogy minden előre meghatározott és nem tehetünk semmit annak érdekében, hogy ezt megváltoztassuk, szétnéznek, mielőtt lelépnek az úttestre.”

12. “A csendes embereknek van a leghangosabb elméjük.”

13. “Ha legközelebb valaki azt mondja neked, hogy tévedtél, mondd el neki, hogy ez egy jó dolog, mert a tökéletlenségek hiányában se te, se én nem léteznénk.”

14. “Én csupán egy gyermek vagyok, aki soha nem nőtt fel. Még mindig felteszem a “hogyan” és “miért” kérdéseket és esetenként választ is találok rájuk.”

15. “Meg kell próbálnod értelmezni mindazt, amit látsz és feltenned magadnak a kérdést, hogy mi hozza létre az Univerzumot. Kíváncsinak kell maradnod, bármennyire is tűnik nehéznek az élet. Mindig van valami, amivel foglalkozva sikereket érhetsz el. Csak az számít, hogy soha ne add fel.”

16. “Egy, soha ne feledd, a csillagok felé nézz, ne a lábad alá. Kettő, soha ne hagyd abba a tevékenykedést. A munka értelmet és célt ad az életednek, nélküle minden üressé válik. Három, ha szerencsés vagy, hogy megtaláld az igaz szerelmet, soha ne engedd el.”

17. “Az elmém aktívan tartása létfontosságú volt a túlélésemhez, ahogyan a humorérzékem is.”

18. “Az okos emberekre igaz, hogy a legtöbben őrülteknek tűnnek a buták számára.”

19. “Vannak, akik azt állítják, hogy az olyan dolgok, mint a szerelem, az öröm és a szépség, a tudománytól független kategóriába tartoznak és nem fogalmazhatóak meg, de úgy gondolom, hogy az evolúció elméletével lehetséges.”

20. “Felesleges időpazarlás lenne a fogyatékosságom miatt dühöngenem, inkább folytatom az életem és szerintem egyáltalán nem csinálom rosszul. Az emberek nem foglalkoznak olyanokkal, akik állandóan dühöngenek és panaszkodnak.”

tudasfaja.com

loading...