Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 16 trükkös takarítási módszer, ami a drága tisztítószereket feleslegessé teszi!

16 trükkös takarítási módszer, ami a drága tisztítószereket feleslegessé teszi!

Hirdetés

A szakszerű takarítást mi magunk is könnyen el tudjuk végezni, nem kell feltétlenül szakcéget hívnunk. Mivel eléggé drága, és időigényes az, ha egy szakember segítségével tisztíttatjuk ki a lakásunk, inkább sajátítsuk el mi magunk az alábbi technikákat, és alkalmazzuk.

1.Matrac felfrissítése

Keverjünk el vizet, és alkoholt egyenlő arányban, majd spricceljük be vele a matrac mindkét oldalát. Nagyon hatékony, hiszen megfelelően fertőtlenít, és szagtalanít. Egy kicsit hagyjuk állni, majd porszívózzuk le.

Hirdetés

2.Hűtő szagtalanítás

Vásároljuk egy kis adag cicaalmot, majd egy lapos tálkába tegyünk egy vékony réteget belőle, és helyezzük a hűtő polcára. Nagyon jól magába szívja a kellemetlen szagokat, és a nedvességet is.

3.Turmixgép megtisztítása

Öntsünk egy csepp mosogatószert a tartályba, majd töltsük fel vízzel, és kapcsoljuk be a gépet. Ezután bő vízzel öblítsük el. Ez a legjobb tisztítási módszer.

4.Kádtisztítás

Vágjunk félbe egy grapefruitot, vagy citromot, majd mártsuk sóba. Ezzel dörzsöljük át alaposan a kádat, majd mossuk le tiszta vízzel. Így az összes szennyeződéstől, és a vízkőlerkódásoktól is meg tudunk szabadulni.

5.Fehér ruhák foltmentesítés

Ha fehér ruháink megsárgultak, mosás előtt áztassuk a következő keverékbe őket. Keverjünk el mosógép tisztító tablettát, és mosószert, majd ebben áztassuk a ruhákat fél órán keresztül.

6.Ruhák színének megőrzése

Mosáskor tegyünk egy fél csésze sót a mosógépbe, ezzel a módszerrel hosszabb időn keresztül megőrizhetjük a ruhák színét.

7.Falburkolat tisztítása

Egy durva seprűre, vagy kefére húzzunk egy mikrószálas kendőt, majd ezzel poroljuk le a burkolatot.

8. Palacsintasütő tisztítása

Mindannyian elkövetjük azt a hibát, hogy még forrón mossuk ki a serpenyőt. Ezáltal sérül a serpenyő felülete, és következő alkalommal már nem tartja annyi ideig a hőt. Várjuk meg, míg kihűl, és csak akkor tisztítsuk meg.

9.A bútor nyoma a szőnyegen

Ha megváltoztatjuk a bútorok helyét, akkor a szőnyegen látni fogjuk a szekrény, vagy a fotel lábának nyomát. Ezt egyszerűen eltüntethetjük, ha egy-két jégkockával dörzsöljük át, majd hagyjuk állni így míg megszárad magától.

10. Fa késtartók

Ha azt szeretnénk, hogy a fa késtartónk sokáig tartson, akkor a vékony tartóréseket érdemes hajszárítóval alaposan kiszárítani egy-két hetente a portól, szennyeződésektől. Egyszerűen fújjuk ki belőle a port.

11.Grillrács

Használat után dörzsöljük át a még forró grillrácsot egy félbe vágott, villára felszúrt hagymával. Így tudjuk a lehető leghatékonyabban megtisztítani a zsíros lerakodástól.

12.Zsírkréta eltávolítása

Dörzsöljük át a zsírkréta nyomot egy darab rendes krétával, majd pár perc múlva egy nedves ronggyal töröljük le. Addig kell ismételni azt a műveletet, míg eltűnik a zsírkrétanyom.

13.Arany ékszerek

Az arany ékszerek fénye legkönnyebben egy sörbe áztatott ruha segítségével hozható vissza. Vigyázzunk, a gyémánt köves ékszerek esetében ne alkalmazzuk.

14.Matrica

A matricát melegítsük fel hajszárítóval, és így könnyebben le tudjuk venni az öntapadóst a falról, hűtőről, ha már nincs szükségünk rá.

15.Vázák

Ha szűk nyakú vázát akarunk megtisztítani, amibe nem fér bele a mosogatószivacs, szórjunk bele apróra tördelt tojáshéjat, majd egy csepp mosogatószert, töltsük fel vízzel, és rázzuk össze. Utána öntsük ki belőle a tojáshéjat, és öblítsük ki tiszta vízzel.

16.Kávélerakódás

Ha a kávéscsészénket elszínezte a kávé, akkor egy kevés szódabikarbónával szépen megtisztíthatjuk.

tudasfaja.com

Hirdetés