Kezdőlap AKTUÁLIS 14 megyére riasztást adtak szerdára

14 megyére riasztást adtak szerdára

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma melegrekordra feltehetően már nem számíthatunk. Ráadásul az ország nagyrészére riasztást is adtak ki.

 

A TWN.hu információi szerint szerdán napközben egyre több felé süthet ki a nap. “Késő délutántól azonban északnyugat felől a kevésbé felhős tájakon is ismét megvastagszik a felhőzet.

 A köddel, rétegfelhőzettel borított vidékeken szitálás előfordulhat. A délnyugatira, délire forduló szelet napközben még inkább csak az Alpokalján és a Kisalföldön kísérhetik élénk lökések” – írja a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, de a tartósan borult tájakon néhány fokkal hidegebb, a Dunántúlon helyenként ennél melegebb is lehet. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.
Az OMSZ 14 megyére adott ki figyelmeztetést szerdára a tartós és sűrű köd miatt. “A hajnalra képződött/terjeszkedett köd az Északi-középhegység térségében, illetve az Alföldön egy összeáramlási zóna környezetében, emellett a Dunántúlon maradhat meg tartósabban. Ezeken a tájakon napközben is lassan javulnak majd a látási viszonyok” – írják.loading...