Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS 13 kilót fogytam egy japán trükknek köszönhetően! Próbáld ki te is, ez...

13 kilót fogytam egy japán trükknek köszönhetően! Próbáld ki te is, ez tényleg hat!

Hirdetés

Miközben igyekszünk megszabadulni a feleslegtől és elérni az álom testsúlyt, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy közben az egészségünkre is odafigyeljünk. Túlzásba tudunk esni mind a diétákkal, mind az edzésprogramokkal. Ez a japán módszer azonban forradalmasította a fogyást.

Testünket többek között zsírszövet építi fel, amely barna és fehér zsírszövetből áll. A barna zsírszövet csecsemőkorban (idővel egyre csökken) található a legnagyobb mennyiségben bennünk és a hőtermelésért felelős, míg a fehér zsírszövet energiaraktározásra szolgál. Minél nagyobb mértékű a fehér zsírszövet felhalmozódás (amely a helytelen táplálkozás és mozgásszegény életmód következménye), annál nagyobb mértékű az elhízás.

Hirdetés

Ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk és eleget mozgunk mellé, akkor megelőzhetjük vagy felszámolhatjuk az elhízást és vele olyan krónikus betegségek kialakulását is, mint a cukorbetegség.

De hová tűnik a zsír, amikor lebomlik?

A Brit Orvosi Folyóiratban közzétett tanulmány szerint (Ruben Meerman és Andrew Brown) a zsír lényegében CO2 formájában a tüdőkön keresztül légzéssel, és víz formájában a bőrön keresztül izzadással és vizelettel távozik el. Elmagyarázták, hogy 10 kg zsír távozásakor 28 kg oxigén használódik el, 8,4 kg CO2 és 1,6 kg víz szabadul fel.

Éppen ezért jó intenzív sportokat űzni, hogy a magas fokú légzéssel támogassuk a fogyási folyamatot, de ennek példáján légzési gyakorlatokat is végezhetünk.

Japán módszer – Légzésdiéta

Miki Ryosuke, a módszer kifejlesztője 13 kilótól szabadult meg és 12 cm-t csökkent a csípő körfogata 6 hét leforgása alatt. A “Légzésdiéta” a légzés súlycsökkentő hatására alapoz. Naponta 2-5 percet kell tölteni ezzel a légzésgyakorlattal. Miki a hátfájdalmát kívánta csökkenteni, miközben észrevette, hogy látványos súlycsökkenést is elér vele.

A gyakorlathoz álló helyzetben kell lenni, egyik lábadat előre, másikat hátra helyezve. Ezután nehezedj rá testsúlyoddal a hátsó lábadra, miközben megfeszíted a farizmaidat és lélegezz be 3 másodpercen keresztül mélyen. Ezenközben a karjaidat emeld magasba és kezdj el kilélegezni erőteljesen, 7 másodpercen keresztül, miközben a tested összes izmát megfeszíted, és magad elé hozod a karjaidat.

Amellett, hogy egészségesen étkezel, észre fogod venni a gyakorlat hasznát és a stressz szinted is csökkenni fog.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...