Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK 12 nagyon egyszerű dolog, amit minden nap rosszul csinálunk

12 nagyon egyszerű dolog, amit minden nap rosszul csinálunk

Hirdetés

Mindennapi dolgainkat annyira rutinszerűen csináljuk már, hogy bele sem gondolunk, hogy lehetne-e jobban csinálni ezeket a teendőket. Egyszerű kis változtatásokkal sokkal hatékonyabban és okosabban tudjuk elvégezni a mindennapos dolgokat, és némelyik ötlet még az egészségünknek is jót tesz. Reméljük neked is tetszenek ezek az apró, ámde hasznos trükkök! 🙂

Rövidítsd meg a telefonod töltési idejét: Állítsd a mobilod repülős üzemmódba, és sokkal gyorsabban fel fog tölteni az akksi.

Hirdetés

Ha ki akarsz satírozni egy szöveget, ne úgy csináld mint a felső sorban, mert utólag olvashatóak maradhatnak a szavak. Ehelyett írj az eredeti szövegre más szavakat, garantáltan kibogarászhatatlan lesz a kitörölni kívánt mondat.

Egyenletesen megmelegedő étel: Ha mikrózod a tegnapi maradékot, helyezd az ételt a gyűrű alakban a tányérra! Így minden falat egyenlően fog felmelegedni. 😉

Nyári melegben nincs is zavaróbb a hűsítő italaink körül legyeskedő rovaroknál. Használj muffin papírokat, hogy megóvd az üdítődet!

Amikor alapozót próbálsz, ne a kezeden teszteld, hanem a nyakadon! A nyakad bőrszíne sokkal közelebb áll az arcod színének árnyalatához, mint a kezedé vagy csuklódé.

Jelöld meg a kulcsaidat körömlakkok segítségével, hogy azonnal tudd, melyik kulcs melyik ajtót nyitja 🙂

Italok villámgyors lehűtése: Egy újabb nyári praktika, ami nagyon jól jön a hőségben. Tegyél egy nagy edénybe vizet és jeget, 1:1 arányban. Adj hozzá sót (minden liter vízhez 1 evőkanálnyit). Rakd be az üveget a vízbe úgy, hogy teljesen elfedje. 2 perc alatt kb. 8-10 fokot fog lehűlni az italod (söröd).

A műanyag palackok második élete: A palack tetejét vágd le, és a képen látható módon pofonegyszerűen tudsz lezárni felnyitott zacskókat, csomagokat.

Ha a főtt tojás héjának leszedegetésével nem akarsz vesződni, forrás előtt tegyél a főzővízbe egy teáskanál szódabikarbónát!

Zuhanyzás: Ha túl sok tusfürdőt használsz, nélkülözhetetlen olajokat távolítasz el a bőrödről, amely szükséges ahhoz, hogy egészséges maradjon. Amellett, hogy zavaró viszketést okozhat, még olyan bőrproblémákat is előhozhat, mint például az ekcéma.

 

Így óvd meg a mobilodat a víztől: Ha párás, vizes helyre mész (például nyaraláskor), rakd a telefonod egy egyszerű, lezárható ételhordó tasakba.

A legjobb módszer az alapozó- vagy rúzspecsétek eltávolítására, ha kevés hajlakkot permetezel a foltra. Várj 10 percet,  dörzsöld át egy szivaccsal és a megszokott módon mosod ki a  ruhadarabot. 

forrás

Hirdetés