Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 11 felbecsülhetetlen konyhai trükk, amit mindenképp ismerned kell!

11 felbecsülhetetlen konyhai trükk, amit mindenképp ismerned kell!

Tanított édesanyád konyhai trükköket neked? Ha nem, sem kell a szemedre hánynod inkább sajátítsd el ezeket a praktikákat, és tanítsd meg neki te! Biztosan hálás lesz!

1.Gyors tojáspucolás

Adjunk a fővővízhez 2 teáskanál ecete, és 1 teáskanál sót. Ezek segítségünkre leszek abban, hogy a tojások héja sokkal könnyebben lejöjjön.

2.Túl sok zsír

Ha túl sok zsírt, vagy olajat tettél az ételbe, csomagolj papírtörlőbe egy jégkockát, és óvatosan húzd végig a leves tetején. Gyorsan magába szívja a fölösleges zsírt.

3.Ne fusson ki a hab

Tésztafőzés közben tegyük keresztbe a fakanalat a lábason, így megakadályozhatjuk, hogy a hab kifusson az edényből.

4.Kellemetlen szag

Hagyma, vagy fokhagymavágás után dörzsöljük át a kezünk citromlével, és így megakadályozhatjuk, hogy kellemetlen szagú maradjon.

5.Csillogó edények

A rozsdamentes acél edényeket mossuk mindig ecet, és víz segítségével, így nem lesznek vízkövesek, foltosak, és mindig csillogni fognak. Jobb eredményt érhetünk el, ha egy éjszakán át ecetes vízben áztatjuk.

6.Banán

Ha nem elég érett a banán, semmiképp ne tároljuk a hűtőben, és válasszuk szét egymástól őket. Így hamarabb megérnek akár a lakásban is.

7.Öntöttvas serpenyő

Használat után egy kevés só segítségével azonnal tisztítsuk meg az öntöttvas serpenyőt, így megakadályozhatjuk, hogy megrozsdásodjon. Töröljük szárazra.

8.Friss fűszernövények

Tartósítsuk őket jégkocka formájában, így jobban megőrzik az aromájukat, és sokoldalúan felhasználhatóak. A víz helyett a fagyasztáshoz használhatunk olajat, és, akkor már nem kell a főzéshez olaj.

9.Hagymavágás

Vágás előtt egy fél órával tegyük a fagyasztóba a hagymát, és akkor vágjuk fel, mikor megfagyott. Így nem fog csípni.

10.Citrusfélék hámozása

Egyszerűbben, és gyorsabban meg tudjuk hámozni a citrusféléket, ha előzőleg 20 másodpercre betesszük a mikróhullámú sütőbe.

11.Sütemények puhák maradjanak

Tároljuk a házi süteményeket légmentesen záródó dobozban, és tegyünk melléjük egy szelet kenyeret. Így háromszor annyi ideig frissen maradnak a sütemények.

 

loading...