Kezdőlap OTTHON KREATÍV 10 zseniális ötlet kidobásra szánt műanyag vödrök újrahasznosítására! A 8. mindent visz!

10 zseniális ötlet kidobásra szánt műanyag vödrök újrahasznosítására! A 8. mindent visz!

Hirdetés

Az újrahasznosítás egy nagyon okos és környezetbarát gyakorlat. Ahelyett, hogy kidobnál valamit, amit már nem használsz, átalakíthatod olyan dolgokká, amelyek jó szolgálatot tehetnek a mindennapi életben.

Ki gondolta volna, hogy ilyen sokféle módon újra lehet hasznosítani egy üres műanyag vödröt? Figyelj és tanulj, aztán valósítsd meg!

Hirdetés

1. Gyerekhinta

Erre tényleg soha nem gondoltunk volna, de megrajzolva a vágási helyeket egy csinos kis hintát lehet kiszabni a műanyag vödörből kicsi gyerekek számára, amit akár egy faágra is felrögzíthetünk egy erős kötéllel.

2. Madáretető

Fordítsd fel a műanyag vödröt és készíts belőle kedves és viszonylag tágas madáretetőt az udvarodra, kertedbe. Akár le is festheted, hogy még esztétikusabb legyen. Ez éppen úgy néz ki, mint egy világítótorony. Milyen ötletes!

3. Baromfi tápadagoló

Ha van otthon háztáji baromfid, akkor nagy hasznát veheted ennek a csináld magad tápadagolónak, amit egy vödörből egyszerűen elkészíthetsz. Elég az aljára lukakat vágnod, teletöltened és egy peremes tálcára helyezned.

4. Vödörből ülőke

Ha van otthon néhány félredobott, üres vödröd, akkor némi szivacsdarab és bármilyen típusú anyag felhasználásával jópofa ülőkéket készíthetsz. Kerti partikhoz elsőszámú megoldás. Persze fontos, hogy erős műanyagból legyen.

5. Napernyő tartó

Egy igazán stabil napernyő tartót készíthetsz otthonra, ha egy vödörbe belehelyezel egy PVC csövet, aminek az átmérője passzol a napernyő nyeléhez majd kevés betont töltesz mellé. A vödröt ezután díszítheted kedvedre, hogy jól mutasson a környezetében.

6. Újrahasznosított kisasztal

Nagyszerűen mutatnak beltérben és a teraszon is. Szükséged lesz néhány asztallábra, de még mindig a legolcsóbb és legegyedibb kisasztalt kaphatod így. Egyéni ízlésed szerint alakíthatod ki.

7. Kis faasztal a teraszra

Fordíts fel egy üres vödröt és ragaszd körbe hulladék deszkalapokkal. Fesd le kedved szerinti színűre, majd rögzíts a tetejére egy hozzá passzoló asztallapot, ami lehet szögletes vagy kerek is. Nagyon esztétikus eredmények születhetnek, a lényeg, hogy kreatív légy.

8. Hordozható kemping WC

Ha sokat töltesz a szabadban és nem mindig van a közelben elérhető WC, akkor ennek az ötletnek biztosan nagy hasznát veszed majd. A vödörbe helyezz erős szemetes zsákot, a peremére pedig tegyél használt vízi nudlit, hogy kényelmesebb legyen.

9. Műanyag szatyor adagoló


Ha a te otthonodat is elárasztják a műanyag bevásárló szatyrok, akkor ezzel a tippel rendszerezheted őket. A fedeles vödröd alján oldalt vágj ki egy nagyjából egy csésze aljának megfelelő méretű lyukat. A tetején szintén vágnod kell egy lukat, de ott elég egy kisebbet is. Ebből kiindulva sugár irányban ejts a műanyagba legalább 6 vágást, a luk felőli végét pedig kerekítsd le egy kicsit. Pakold tele a vödröt. Alulról folyamatosan szedheted, ha szükséged van egyre és felül adagolhatod bele, ha egy újabbat sikerül hazavinned.

10. Függő paradicsomnevelde

Ha szeretnél házi paradicsomot termeszteni, de egyszerűen nincs hozzá helyed vagy lakásban laksz, akkor ezzel az ügyes trükkel te is arathatsz magadnak friss paradicsomot. A fedeles vödröt fejjel lefelé kell fordítanod, meg kell töltened földdel, az aljára egy akkora lyukat vágva, hogy bele tudd ültetni a palántádat. Ezután a vödröt a fülénél fogva már fel is akaszthatod egy magasabb pontra. Az öntözést fentről tudod megoldani.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...