Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 vegyszermentes takarítási trükk, hogy ne költs drága tisztítószerekre!

10 vegyszermentes takarítási trükk, hogy ne költs drága tisztítószerekre!

Azt mindannyian tudjuk, hogy a háztartási vegyi anyagokkal teli tisztítószerek nincsenek jó hatással az egészségünkre. Mit választunk tisztaságot, vagy egészséget?

Ha az alábbi vegyszermentes módszereket választjuk, akkor egészségesek maradunk, és tiszta is lesz a környezetünk. Érdemes kipróbálni!

1.Penészfolt a fürdőben!

Ecet és szódabikarbóna keverékéből készítsünk egy habzó szert, és ezzel töröljük át a penészes felületeket. Hagyjuk néhány percig hatni, majd mossuk le, és töröljük szárazra.

2.Ablaktisztító

A foltoktól és makacsabb szennyeződésektől legjobban a következő módszerrel szabadulhatunk meg. 1 rész ammóniát keverjünk el 10 rész vízzel, mossuk le az ablakot, majd töröljük szárazra egy újságpapírral. Ez a praktika a nyers krumplival is működik.

3.Padlótisztítás

1 liter vízben oldjunk fel ¼ csésze ecetet. Ezzel mossuk fel a padlót. A padlócsempéhez forró vízben oldjuk fel az ecetet.

4.Mosógép

A mosógép lerakódásaitól, és a vízkőtől könnyen meg tudsz szabadulni citromsavval indítsd el egy 80 fokos programot, és a mosószeres fiókba tölts 80 gramm citromsavat.

5. Tükör

Egy szórófejes flakonba önts vizet, majd adj hozzá 2 evőkanál egészségügyi szeszt. Ezzel töröld le a tükröket.

6.Vágódeszka

A fa vágódeszka könnyen beszívja a szagokat. Szórd meg egy kevés durva sóval, majd dörzsöld át egy fél citrommal.

7.Szőnyegtisztítás

A makacsabb foltoktól könnyen meg tudsz szabadulni, ha a szőnyeget egy kevés szódabikarbónával szórod be, hagyod állni pár percet, majd felporszívózod.

8.Hűtőszekrény

Vágj ketté egy citromot, majd tedd a hűtőbe, ez magába szívja a kellemetlen szagokat. Természetesen utána már ne edd meg a citromot. A másik fél citromot mártsd szódabikarbónába, és ezzel töröld át a hűtőt.

9.Csempe

A penészedést könnyen el tudod távolítani ha szódabikarbónába egy pár csepp citromlevet teszel, és ezzel dörzsölöd át a csempét.

10. Sütő

Egy csésze szódabikarbónát keverjünk el ½ csésze forró vízzel. Ezzel a pasztával kenjük be a sütő ablakát, hagyjuk állni 15 percig, majd mossuk le, és töröljük szárazra.

 

loading...