Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 zseniális trükk – Így hasznosíthatod újra a használt műanyag palackokat

10 zseniális trükk – Így hasznosíthatod újra a használt műanyag palackokat

A környezettudatosság jegyében egyre több olyan ötlet lát napvilágot, amely a mindennapi fogyasztási cikkek újrahasznosításával foglalkozik. Vegyük például a műanyag palackokat. Van, aki naponta vásárol legalább egyet, van, aki csak palackozott vizet hajlandó meginni.

Az ilyen háztartásokban biztosan rengeteg műanyag palack kerül a szemetesbe. A következőkben arról lesz szó, hogyan lehet ezeket a palackokat felhasználni, ahelyett, hogy kidobnánk őket. Szemezgess a következő 10 ötlet közül.

1# Nasi tálak

Ehhez a palackok alját kell felhasználnod. Tehetsz bele szószt, mogyorót, magvakat, kekszeket, chipset vagy bármit, amit csak el tudsz képzelni. A dekorálás csak a kreativitásodon múlik.

2# Segédeszköz kötéshez, horgoláshoz

Vágd le a palack alsó harmadát és helyezd bele a gombolyagot a felső részbe úgy, hogy a szabad szálat áthúzod a palack száján, majd illeszd vissza az alját. Így a gombolyag nem fog elgurulni és összegabalyodni.

3# Üvegnyitás tipp

Ha nehezen megy az műanyag palack kinyitása, akkor helyezz a kupak oldalára körbe egy gumiszalagot, fogd rá erősen és úgy kezdd el lecsavarni. A gumi jól fog tapadni a kupakra és könnyebb lesz kinyitni.

4# Éjjeli lámpa

Tölts meg egy palackot vízzel. Kapcsold be a telefonodon a zseblámpa funkciót és helyezd az üveg alá. A fény át fog futni a vízen és szét fog szóródni a szobában. Bármikor jól jön, ha hangulatvilágításra van szükséged.

5# Dekoratív függődísz

Ehhez a projekthez a palackok legaljára és damilra lesz szükséged. A palack alja olyan, akár egy virág. Ha beszínezed, vidámabb eredményt is kaphatsz. Gyerekekkel is jó közös foglalkozás.

6# WC-papír tartó

Átmeneti megoldásnak tökéletes, ha költöztök, építkeztek vagy felújítotok és nincs hová tenni a WC-papírt, akkor vágd le egy nagyobb palack tetejét és az aljába állítsd bele a gurigákat.

7# Fogkefe tartó

Nagyobb átmérőjű kupakokra és egy kétoldalú ragasztóra lesz szükséged. A kupakok egyik részén csinálj egy bemetszést, ami elég széles ahhoz, hogy beleférjen a fogkefe nyele, majd ragaszd fel a kupakot a kívánt felületre.

8# Konyhai tölcsér

9# Eldobható kanál

A képen látható módon rajzold meg a kanálformát a palack aljára és egy sniccerrel vágd ki belőle.

10# Dekoráció

Ez a hölgy műanyag kupakokkal dekorálta ki a háza falát. Elképesztő! Téged megihletett?

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...