Kezdőlap AKTUÁLIS 10 pszichológiai FILM, amit vétek lenne kihagyni 2017-ben!

10 pszichológiai FILM, amit vétek lenne kihagyni 2017-ben!

Hirdetés

Ha imádod a lélektani, illetve a pszicho-thriller műfajú filmeket, remek évnek nézhetsz elébe, hiszen 2017-ben van miből csemegézni. Ebben segítünk most, hiszen összegyűjtöttük a legjobb 8 alkotást.

1. Széttörve (Spit)

A pszichiáterek számára az egyik legnagyobb fejtőrést és kihívást a disszociatív identitászavar megfejtése, illetve kezelése jelenti. A téma Hollywood érdeklődését is felkeltette, így egy izgalmas piszcho-triller született, amelynek címe, Széttörve.

Hirdetés

Az identitászavarban szenvedő Kevin eddig összesen már 23 féle személyiségtípusáról számolt be az őt kezelő Dr. Fletchernek, azonban még létezik egy rejtett személyisége, ami irányítja az életét. Kevin három lányt rabot el, és zár be, majd sora jönnek a konfliktusok a benne rejtőző személyiségei között.

2. A kör (Circle)

A James Ponsoldt által rendezett sci-fi és thriller keverékéből összeállt film Dave Eggersregénye alapján készült. Olyan színészek szerepelnek benne, mint Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Bill Paxton és Karen Gillan. A film a jövőben játszódik, ahol Mae (Emma Watson) állást kap a Szilícium-völgy egyik legnagyobb cégénél, a The Circle-nél, ahol egy kamera segítségével a nyilvánosság előtt kell élnie életét, ahol semmi intimitásra nem számíthat.

3. Gifted

A film Frank Adler (Chris Evans) történetét meséli el, aki lánytestvére halála után igyekszik felnevelni a rendkívüli intelligens unokahugát. De egy nap váratlanul felbukkan Frank anyja, a kislány nagymamája, aki meg akarja szerezni a felügyeleti jogot, hogy saját hasznára fordíthassa a kis zseni intellektuális képességeit.

4. Unforgettable

A film mottója: “Mikor a szerelem véget ér, kezdetét veszi az őrület.” A film két nő párharcát mutatja be, akik egy férfiért küzdenek. A helyzetet bonyolítja, hogy az asszonyok kezdetben jóbarátok, de mikor az egyikőjük összejön a másik volt férjével, és a gyereken is osztozni kell, akkor minden a feje tetejére áll. Főszerepben Kathrine Heigl, Rosario Dawson, Geoff Stults és Isabella Rice.

5. Éjszakai ragadozók (Nocturnal Animals)

A műkereskedő Susan Morrow elképesztő fényűző és jómódú életet él Los Angelesben, férjével, Huttonnal. A filmet a zseniális Tom Ford rendezte. Egy elvált nőről van szó, aki egyik nap kézhez kapja volt férje regényének kéziratát, aki arra kéri, hogy mondja el a véleményét, mielőtt kiadásra kerülne az írás. A nő elolvassa a könyvet, majd felébrednek a férje iránt érzett vágyai, viszont úgy értelmezi, hogy a férfi bosszút akart állni a könyvével rajta.

6. Az egészség ellenszer (The Cure of Wellness)

Ez az alkotás már gyakorlatilag a horror kategóriájába tartozik. A rendező Gore Verbinski. A történet egy ambíciós fiatalról szól, akit Svájcba küldenek, hogy átvegye egy wellnes-központ vezérigazgatói székét. Később rájön, hogy a csodálatosnak beállított kezelések mögött szörnyű titkok húzódnak, amelyek nem az emberek gyógyulását, hanem a megbetegítését szolgálják.

7. Silence

Martin Scorsese filmje egy történelmi dráma, amire 27 évet várt, hogy megrendezhesse. A történet portugál misszionárius jezsuita szerzetesekről szól, akik a 17. században Japán elszigetelt részein igyekeztek az ott élőket megtéríteni, azonban befogadás helyett rabság, és kínzás várt rájuk. Azokban az években Japánban ugyanis be volt tiltva a kereszténység.

8. Élet

Élet jeleire bukkan a Marson egy űrhajóscsapat, de nagy hibát követnek el, mikor magukkal viszik ezt az organizmust és vizsgálni kezdik, ami a földi életformákkal kapcsolatban kiszámíthatatlanul viselkedik. És veszélyes is.

9. A lány a vonaton

Ismét egy nagyszerű regény filmváltozatát mutatják be. A könyvvel a szerző, Paula Hawkins szó szerint sokkolta a világot. A történet Rachelről (Emily Blunt) szól, aki alkoholproblémákkal küzd és elvált. Rachel minden reggel ugyanazon a vonaton utazik, mert egy fiatal párt figyel meg, és azok tökéletesnek hitt életéről elmélkedik. De egy napon minden megváltozik, mert megdöbbentő dolgot lát a vonat ablakából.

10. Shut In

A Shut In egy horror beütéses pszichológiai thriller, amely egy gyerekpszichológusról szól. A film Mary (Naomi Watts)-ról szól, aki elszigetelt életet él egy angliai kisvárosban, ahol Stephen (Charlie Heaton) nevű mostohafiát neveli. Amikor Tom, egy különleges figyelmet igénylő kisfiú megjelenik az életében a dolgok furcsa és hátborzongató kanyart vesznek.

Forrás:filantropikum.com

Hirdetés