Kezdőlap EGÉSZSÉG 10 ok, amiért a japán nők karcsúak és fiatalosak maradnak. Ezt érdemes...

10 ok, amiért a japán nők karcsúak és fiatalosak maradnak. Ezt érdemes észben tartani!

Ha jártál már Japánban, biztosan láttad, hogy milyen csodálatos ország, ugyanakkor azt is megfigyelted, hogy az ott élő nők mennyire karcsúak és fiatalos külsejűek. Ennek oka a japán konyha és az ő jellegzetes életmódjuk. A japán emberek a nyugati országokhoz képest sokkal magasabb szültéskor várható élettartammal rendelkeznek.

Lássuk, mi a japán nők 10 alapvető titka!

1. Zöld tea

A porított zöld tea gazdag antioxidánsokban, amelyek megakadályozzák a szabadgyökök okozta károkat, és késleltetik az öregedési folyamatot. A zöld tea elősegíti a fogyást és csökkenti a rák és a szívbetegségek kockázatát.

2. Fermentált élelmiszerek

A savanyú káposzta, a miso, a tempeh, a kombucha és a kefir igen jellemző ételek a japán konyhában. Az erjesztett élelmiszerek tejsavas erjedésen mennek keresztül, amely megőrzi tápanyagaikat, valamint jótékony enzimeket és vitaminokat hoz létre. Az erjesztett ételek gazdagok hasznos baktériumokban, amelyek támogatják a megfelelő emésztést és a súlyvesztést.

3. Tenger gyümölcsei

A japán emberek többet fogyasztanak ebből az élelemből, mint a vörös húsból és általában rizst is fogyasztanak mellé. A tenger gyümölcsei nagyon egészségesek, mert omega-3 zsírsavakat és hasznos ásványi anyagokat, teljes értékű fehérjéket tartalmaznak, amelyek a szív, az agy és egyéb létfontosságú szervek számára előnyösek.
Megakadályozzák továbbá a bőrproblémák, mint akne, melanóma, pikkelysömör és atópiás dermatitis kialakulását.

4. Kisebb adagok

A japán emberek gyakorlatilag kisebb adagokat fogyasztanak mindenből, ily módon sokkal kisebb a valószínűsége a súlygyarapodásnak is és kevésbé terhelik le az emésztőrendszerüket. Az étel mennyisége mellett nagyon fontos az étel minősége is.

5. Gyakori séta

Mind a férfiak, mind a nők nagyon sokat sétálnak. Ez nagyon előnyös a test számára, különösen, ha valaki fogyni szeretne vagy megtartani ideális testsúlyát. Emellett kiválóan javítja a szív-és érrendszer egészségét, csökkenti a stresszt, növeli az energiaszintet és javítja a hangulatot. A séta mellett a kerékpározás is ige népszerű itt.

6. Nyugodt étkezés

A japánok az étkezést szent időnek tartják és számukra az út közben evés tiszteletlen dolog. Semmi mást nem csinálnak, miközben esznek és a táplálékot lassan fogyasztják el, időt hagyva a gyomornak, hogy jelezhesse, ha kellően megtelt.

7. Egészséges konyhatechnológia

Az egészséges összetevők használata mellett a japán emberek egészséges főzési módszereket használnak. Nem használnak túl sok olajat, nem grilleznek, és gyakran eszik az ételeiket nyersen, hogy a lehető legtöbb tápanyagot megőrizhessék.

8. Harcművészetek

Sok japán ember gyakorolja a harcművészetek különböző formáit, mint például a judo, az aikido vagy a karate, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy javuljon az állóképességük és az általános egészségük. A harcművészetek hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez, javítják az izmok rugalmasságát és növelik az izomtömeget.

9. Fürdőzés

A forró fürdő pihentető és javítja a véráramlást a szervezetben, amely különösen hasznos a szív és más létfontosságú szervek számára.

10. Egészséges desszertek

A japán nők ritkán esznek édességet. A nassolás nem általános szokás a japánok körében, ami a másik ok, amiért a japán nők képesek karcsúak maradni. Az étkezés végén inkább friss gyümölcsöt fogyasztanak, és a finomított lisztet is elkerülik.

tudasfaja.com

loading...