Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 mikrós trükk, amit senki nem ismer, pedig zseniális!

10 mikrós trükk, amit senki nem ismer, pedig zseniális!

Emberek több milliójának van odahaza mikrohullámú sütője, amelyet elsősorban az ételek újramelegítésénél használnak, de akár főzni és sütni is lehet vele. Most 10 nagyszerű életkönnyítő trükk következik, amiben a főszerep a mikrónak jut.

1.Biztosan fordult már elő veled is olyan, hogy levélcímzéskor rossz nevet, vagy címet írtál rá a borítékra, és még a bélyeget is felragasztottad.

Nos, ne ijedj meg, egy vízzel nedvesített szivaccsal áztasd be a bélyeget, majd tedd be 20 másodpercre a mikróba. Ezután már könnyen le tudod venni a bélyeget, és máris címezheted az új borítékot, anélkül, hogy a bélyeged kárba ment volna.

2. Nincs időd főzni, de ennél egy finom bacont? Gond egy száll se, hiszen egy nagyobb tányérra helyezz rá egy kisebb öblösebb tányért, amelyeket a mikróba is beteheted, majd a megfordított kisebb tányérra rakd rá a bacon csíkokat, tegyél rá egy törlőpapírt, hogy a zsír ne fröcsköljön szét, és egy perc alatt el is készült a finomság.

3. Ha arra sincs időd, hogy megfőzd a csemege kukoricát, akkor tekerd be a csövet egy nedves törlőpapírba, mehet egy tányérra és 3 percre a mikróba. Kész is.

4. Remekül fertőtlenítheted a vágódeszkádat, ha előbb szappanos vízzel lemosod, majd utána 1 percre beteszed a mikróba, hogy a forróság az utolsó kórokozóval is végezzen.

5. Ne aggódj, ha találsz a szekrény mélyén egy megszáradt fánkot. Tedd be 10-12 másodpercre a mikróba, és olyan puha lesz, mintha most sült volna.

6. Ha nagyon koszossá vált a mikród, ne használj káros vegyszereket. Egy tálba tölts vizet, vágj kettőbe egy citromot, valamennyi lét facsarj bele a vízbe, majd magukat a fél citromokat is tedd be a vízbe. Két percre kapcsold be a mikródat, és ezután minden zsíros szennyeződés felolvad, csak ki kell törölnöd.

7. A hagyma nem fogja könnyfakasztóan csípni a szemed, ha vágás előtt a fejet fél percre beteszed a mikróba.

8. Ha van odahaza burgonya, és szeretnél egy finom chipset enni, csak vágj vékony szeleteket, tedd rá egy tányérra és be 3 percre a mikróba. Ezután fordítsd meg a szeleteket, és a másik felüket is süsd ropogósra, szintén 3 perc alatt.

9. Ha fáj a nyakad, egy tiszta zoknit tölts meg bio barna rizzsel, a végére köss csomót, és másfél perc alatt melegítsd fel az egészet a mikróban. Ezután tedd a fájós területre az instant gyógypárnát.

10. Hasznosítsd újra a mosogatószivacsodat, mégpedig úgy, hogy tégy rá mosogatószert, és egy percre mehet be a mikróba, ahol minden baktérium elpusztul.

loading...