Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 meglepő dolog, amire a babaolajat használhatod

10 meglepő dolog, amire a babaolajat használhatod

Hirdetés

A babaolaj azon termékek közé tartozik, amelyek felhasználási módja nagyon sokoldalú. Habár rengeteg márkát lehet kapni a piacon, lényegében mindegy, hogy melyiket választod, a lényeg, hogy jó, ha van egy flakonnal kéznél.

Lássuk, hogy mi mindenre lehet használni a babaolajat a csemeténk bőrének kenegetésén kívül.

Hirdetés

1# Szebb manikűr

Mielőtt felkennéd a körömlakkot, töröld át a körmöd melletti bőrterületet egy kevés babaolajjal, így ha véletlenül kiszaladnál az ecsettel, könnyedén le tudod majd törölni.

2# Gyűrű levétel

Nem akaródzik lejönni a gyűrű az ujjadról? Semmi pánik. Dörzsölj egy kevés babaolajat a gyűrű körüli területre és sokkal egyszerűbb lesz levenni.

3# Tusfürdő életidejének meghosszabbítása

Ha hozzáadsz egy kevés babaolajat a tusfürdődhöz és alaposan összerázod, azzal nem csak azt éred el, hogy a bőröd sokkal puhább lesz, de a tusfürdőd is tovább kitart majd.

4# Puha bőr a talpakon

Repedezett a bőröd a sarkadon, vagy több helyen is van bőrkeményedés a talpadon? Áztasd be a lábad, reszeld le, majd kend be babaolajjal és húzz rá egy zoknit estére. Nagyon puha lesz.

5# Sminklemosó

Nem kell ahhoz külön sminklemosó, hogy eltávolítsd a sminkedet a nap végeztével. Vedd elő a sokoldalú babaolajat és egy vattakorongot, majd töröld át vele az arcod.

6# Borotválkozás

Már a borotválkozás alatt is érdemes használni a babaolajat, hiszen könnyedén fog csusszanni tőle a penge és a bőrödnek is sokkal kíméletesebb lesz, plusz ápol is egyben.

7# Matrica eltávolítás

Ha nem akar lejönni egy matrica valamilyen felületről, akkor dörzsölj rá egy kis babaolajat a matricára, hagyd állni pár percig. Ezután könnyedén le fog válni.

8# Festék foltok eltávolítása

Ha festettél valamit, és a festék (legyen az akár hajfesték) a bőrödre került, akkor kenj rá egy kis babaolajat, hagyd rajta pár percig, majd töröld le.

9# Ajtó nyikorgás

Sok dolog van, ami idegesítő tud lenni, közéjük tartozik az ajtónyikorgás is. Viszont ha van kéznél babaolaj, akkor ez a probléma is könnyedén orvosolható, csak pár csepp kell belőle az ajtópántra.

10# Fényezés

Több anyag is van, amin egy kis fényezés sokat segíthet. Ilyenek a bőrök (legyen az táska vagy cipő), a fa bútorok, rozsdamentes fémek, króm felületek és ezeken mind jót tesz egy kevéske babaolajas bedörzsölés.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...