Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK 10 kérdésből álló intelligencia teszt, ami különbözik a szokásos IQ-tesztektől

10 kérdésből álló intelligencia teszt, ami különbözik a szokásos IQ-tesztektől

Hirdetés

Az IQ tesztek nagyon népszerűek az interneten, és sok különböző típusú érhető el belőlük. A tesztek készítői általában felturbózzák a pontszámokat, hogy a felhasználók jobb eredményeket érjenek el és magabiztosabbnak érezzék magukat. Ezek a tesztek nem mindig bizonyítják, hogy a felhasználó zseni lenne, viszont a pontszámok többnyire az átlag felett vannak. A tudósok gyakran kritizálják ezeket a teszteket, mondván, hogy nem elég adekvátak ahhoz, hogy egy olyan komplex dolgot legyenek képesek vizsgálni, mint az emberi elme.

 

Hirdetés

Természetes dolog, hogy szeretnéd felmérni a képességeidet, ezért mi most egy olyan tesztet mutatunk be, ami teljesen más megközelítést kínál.

Hogyan cselekszel a következő helyzetekben?

1. A gyermeked gyenge osztályzatokat kap a matematikából. Mit teszel?

a, Majd én oktatom őt

b, Felfogadok egy tanárt

2. Az otthonodat újítod. Mit teszel?

a, Kompenzálom a szakmai hiányosságaimat a lelkesedésemmel és magam csinálom.

b, Felfogadok egy szakembert.

Egyetértesz az alábbi állításokkal?

3. A főnököd szeretné, hogy egy kurzust vezess. Hogyan reagálsz?

Igazán jó vagyok abban, amit csinálok, de oktatni nem tudnám, így visszautasítom a főnök kérését.

4. Ha nincs dolgod, akkor… 

Ha nincs mit csinálnom, akkor a hobbijaimnak hódolok. Szeretek alkotni valamit, vagy lefoglalni, fejleszteni magam. Néha igazán jó ötleteim támadnak, amiket szívesen valósítok meg.

5. Amikor lerobbanok anyagilag, akkor…

Azt gondolom, hogy sokkal többet érhettem volna el, ha a szüleim gazdagabbak lettek volna és támogattak volna. Rosszkor, rossz helyre születtem.

6. Szerinted létezik haszontalan tudás?

Sosem értem azokat az embereket, akik azt mondják, hogy az iskolában haszontalan tudásra tanítottak minket. Én minden nap hasznát veszem a tanultaknak.7. Mit tennél abban a helyzetben, ha egy nálad okosabb beosztottad lenne?

Attól félnék, hogy mivel okosabb, mint én, elveheti a munkámat, ezért kirúgnám.

8. Jól ismered az embereket?

Az egyik legjobb barátom nem szereti a horrorfilmeket, de a kedvenc színésze szerepel egyben, amit meg akarok nézni. Nem mondom el neki a film stílusát és áthívom mozizni.

9. Meg tudod jósolni a jövőt?

Nem kockáztatom a karácsonyi bevásárlást. Mindent megveszek még időnek előtte.

10. A problémákat bekövetkeztük előtt oldod meg vagy megelőzöd őket?

Csak akkor cserélem le a kerekeket, ha már jegesek az utak. Nincs értelme korábban.

A helyes válaszokat a cikk alján találod.

Ha minden helyzetben (vagy a legtöbb esetben) a megfelelő döntést hoztad, akkor nagyon okos vagy. Látod a dolgok lényegét, tiszteletben tartod mások érzéseit, és tudod, hogy azok, akik túlbecsülik tudásukat, általában sikertelenek. Elfogadod azt a tényt, hogy tökéletlen vagy, ami viszont sebezhetetlenné tesz.Ha az esetek kevesebb, mint 50%-ában a helyes választ adtad, akkor valószínűleg nem látod tisztán a dolgokat. Könnyen bajba tudod sodorni magad. Talán nem vagy érzelmileg elég érett ahhoz, hogy felbecsülhesd a tetteid következményeit.

Bónusz: a lányok közül melyik boldogabbnak tűnik?

A – a bal agyféltekéd fejlettebb, mint a jobb. Könnyű számodra matematika és az idegen nyelvek tanulása, logikai feladatok megoldása. Az érzelmeid nem befolyásolják a kritikai gondolkodásodat.

B – a jobb agyféltekéd fejlettebb, mint a bal. Nagyon jól ismered az emberek érzelmeit, tehetséges vagy olyan dolgokban, mint a rajz vagy a zene. Erős képzelőerővel rendelkezel.

Helyes válaszok

1. Az okos emberek több oldalról is megvizsgálnak egy problémát, ahelyett, hogy ignorálnák és bíznának abban, hogy magától megoldódik. A helyes válasz a tanár fogadása.

2. Az okos emberek elfogadják, hogy bizonyos dolgokhoz nem értenek, és azt rábízzák egy hozzáértőre. Bár jó, ha hiszünk a saját képességeinkben érdemes inkább szakembert fogadnunk.

3. Az okos emberek tudják, hogy miben jók és miben nem. Olyan dolgokat tűznek ki célul, amiről tudják, hogy elérhetik és el is akarják. Visszautasítani egy kurzus oktatását nem rossz döntés, ha ez a balsikertől óv meg.

4. Az okos embereknek van hobbijuk.

5. Az okos emberek is elégedetlenkednek néha, azonban a saját hibáikért soha nem okolnak másokat. Felelősséget vállalnak a tetteikért.6. Az okos embereket minden tudást értékesnek tartanak. Számukra nem létezik haszontalan tudás.

7. Az okos emberek nem féltékenyek mások sikerére és nem aláznak meg másokat. Természetesen egy jó szakembert sem rúgnának ki soha.

8. Az okos emberek jól ismerik azokat, akik körülveszik őket és tudják, hogy mikre milyen reakciót tanúsítanak. Kegyetlen lenne ezt tenni a másikkal.

9. Az okos emberek előre megjósolják a dolgok alakulását, annak köszönhetően, hogy nagyon figyelmesek. Tudják, hogy karácsonykor őrületes sorok vannak az üzletekbe, ezért előre beszerzik, ami szükséges.

10. Az okos emberek tudják, hogy jobb megelőzni a bajt, mint bajlódni a következményekkel. készen állnak a jeges utakra. Nem érheti őket meglepetés.

Hirdetés