Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 kávézacc felhasználási mód, ami téged is megdöbbent majd!

10 kávézacc felhasználási mód, ami téged is megdöbbent majd!

A legtöbb ember a reggeli kávé után lefőzése után gyorsan kidobja a zaccot a szemetesbe. Ha valakinek kertje, vagy szobanövényei vannak, soha ne dobja ki a zaccot, inkább használja fel, hiszen nagyon sok tápanyagot tartalmaz.

1.Egy evőkanál kávézacchoz adjunk egy pár csepp olívaolajat, majd a keletkezett durva masszával dörzsöljük át az arcunk. Hagyjuk állni rajta egy kevés ideig, majd mossuk le. A természetes bőrradír megtisztítja az arcot, eltávolítja az elhalt hámsejteket, és hidratál.

2.Természetes rovarirtóként is alkalmazhatjuk. Szórjuk ki a veteményesbe, a virágok földjére, és erős aromájával távol tartja a kártevőket.

3.Dörzsöljük be a bútorok karcolásait egy kevés nedves kávézaccal. Visszanyerhetjük bútoraink újszerű állapotát, és színét.

4.A sárgarépa földjébe forgassunk bele egy kevés kávézaccot, így sokkal gyorsabban fog fejlődni. Nagyon jó tápanyag a kávézacc a sárgarépa számára.

5.A rászáradt, odaégett serpenyők súrolásához használjunk egy adag kávézaccot. Segítségével nagyon könnyen feljön az odaégett rész. Fehér edényekhez ne használjuk, mert elszínezheti őket.

6.Tegyük a kávézaccot egy sűrű szövésű zsákocskába, majd akasszuk a légkondi elé. Nagyon kellemes illat lesz tőle a lakásban, természetes légfrissítőként működik.

7. Ha kellemetlen szag árad a mosogatókagylóból, könnyen szag mentesíthetjük a kávézacc segítségével. Tegyünk egy befőttesüvegbe kávézaccot, és állítsuk a mosogatókagyló mellé.

8.Ugyanez a módszer a hűtőszekrénnyel is működik. Még a kellemetlen hagyma-, vagy fokhagyma szagtól is megszabadulhatunk a kávézacc segítségével.

9.Hagymavágás után kellemetlen szagú lehet a kezünk. Dörzsöljük át egy kevés zaccal, és megszabadulhatunk a kellemetlen szagtól. Sőt, sokkal puhább, és ápoltabb lesz a bőrünk tőle.

10. Keverjünk a samponhoz egy kevés kávézaccot, dörzsöljük be vele a hajunk. Hagyjuk állni 10 percet, majd masszírozzuk át a fejbőrünk, és mossuk le. A kávézacc megszabadít az elhalt hámsejtektől, a zsíros lerakodástól, és természetese színezi a hajat.

loading...