Kezdőlap EGÉSZSÉG 10 hatalmas tévhit a testről, amit jobb ha te is tudsz!

10 hatalmas tévhit a testről, amit jobb ha te is tudsz!

Hirdetés

Az emberi test működése számos hitet, és tévhitet tartogat számunkra. Vannak bizonyos kérdések, melyek egész életünkben foglalkoztatni fognak. Most néhány nagyon fontos tévhitre kaphatunk választ, így eloszlathatjuk a bennünk levő kérdőjeleket.

1.A haj gyorsabban nő, ha borotváljuk

Biztosan te is hallottad már ezt a tévhitet. Nem fog gyorsabban, vagy sűrűbben nőni, csupán hangsúlyosabban látszani fog a borosta a fejbőrön.

Hirdetés

2.Hajtsuk hátra a fejünk, ha vérzik az orrunk

Soha ne tegyük, mert különben a vér befolyik az orrmelléküregbe, vagy lefut a torokba, és fulladozást válthat ki. Inkább üljünk egyenesen, és kissé előrebiccentve tartsuk a fejünk.

3.Az alkohol elpusztítja az agysejteket

Tény, hogy nincs a legjobb hatással a szervezetre az alkohol, de nem pusztítja el az agysejteket, csupán lassítja az agy működését.

4.Minimum 8 pohár vizet kell inni naponta

Normál hőmérsékletben valóban 8 pohár vizet kell meginni. Azonban nem szabad túlzásba vinni a vízfogyasztást, mert különben a vesék károsodhatnak.

5.Egyeseknél a jobb agyfélteke, másoknál a bal van inkább használatban

A két agyfélteke működése természetesen fejleszthető különböző aktivitásokkal, de olyan nem létezik, hogy csak az egyik agyfélteke működjön. Egészséges embereknél a két félteke egyszerre vesz részt a gondolkozásban, és egyszerre szabályozza a test működését.

6. Az ujjpattogtatástól ízületi gyulladásunk lesz

Ez a tény nem bizonyított, az ujjak pattogtatásától nem leszünk arthritiszisek, csupán az ízületek feszessége gyengül.

7.A haj és a köröm nő a halál után is

Hogy legyen igaz? Mi tartaná életben a sejteket a szervezet leállása után?

8.Ha nedves hajjal fekszünk le, megbetegszünk

Hányszor hallottad ezt már életedben? A dolog bizony nem igaz, ha csak nincs borzasztóan hideg a szobában. De ebben az esetben nem kell nedves legyen a haj, anélkül is megfáznánk. A nedves hajtól maximum a párnában szaporodnak el a baktériumok.

9.Ha gyenge fénynél olvasunk, romlik a látásunk

Nem romlik a látásunk, csupán hamar elfárad a szemünk.

10. A cukortól hiperaktívak lesznek a gyerekek

A kutatások alapján még nem találtak egyértelmű bizonyítékot a cukorfogyasztás, és a hiperaktivitás összefüggése között.

tudasfaja.com

Hirdetés