Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 hasznos ötlet, hogy mire használhatod még a mosogató dörzsit! Ettől te...

10 hasznos ötlet, hogy mire használhatod még a mosogató dörzsit! Ettől te is eldobod az agyad!

Hirdetés

Minden háztartásban megtalálható ez az okos kis találmány, hiszen nagy segítségünkre lehet a rászáradt ételmaradékok eltávolításában. Érdemes rendszeresen cserélni, hiszen számos baktérium telepedhet meg benne. A régit ne dobjuk ki, hiszen számtalan praktikus dologra felhasználhatjuk még.

1.Dözspapír helyett

A régi mosogatódörzsit használhatjuk dörzspapír helyett, ha fa felületekről el kell távolítanunk a régi festéket. Nagyon hatékony, és könnyen használható. Azért is praktikus, mert könnyebben kezelhető, mint a dörzspapír.

Hirdetés

2.Olló élesítésére

Ha már nem vág olyan élesen az ollónk, mindössze annyit kell tegyünk, elkezdjük vagdalni vele a konyhai dörzsit. Majd ezután egy darab alufóliát vagdossuk az ollóval.

3.Kerti szerszámok megtisztítására

Könnyen el lehet távolítani a dörzsivel a rozsdás foltokat, a rászáradt sárdarabokat. A művelet megkezdése előtt mártsuk egy kevés olajba.

4.Ne duguljon el a lefolyó

Ha a háziállatunkat a kádban fürdetjük, vigyázunk kell, hogy a lehulló szőrtől ne duguljon el a lefolyó. Tegyünk a lefolyóra egy dörzsit, ez majd felfogja a szőrszálakat, és nem hagyja a lefolyóba jutni őket.

5. Fa lekezelése

Egy dörzsi segítségével ódon hatásúvá varázsolhatjuk a fa felületeket. Egy kicsit koptassuk meg a festéket, és máris teljesen vintage hatású lesz a bútorunk.

6.Cipőtalp tisztítás

A cipők talpáról a szennyeződést, sarat hatékonyan el tudjuk távolítani egy dörzsi segítségével.

7.Zöldségtisztító

A burgonya, sárgarépa héjáról könnyen el tudjuk távolítani a sarat, ha óvatosan egy dörzsivel sikáljuk át. Sőt, ha újkrumpilt veszünk, akkor ne hámozzuk meg, hanem csak a dörzsivel sikáljuk át.

8.Halpikkely leszedésére

A mosogatódörzsi segítségével könnyen megszabadulhatunk a halpikkelyektől, könyebb, mintha késsel vakargatnánk.

9.Csiholjunk tüzet

Ha van egy legalább 6 Voltos elemünk (de lehet annál több is), érintsük a dörzsi fém szálát az elem pozitív oldalához, és érezni fogjuk, hogy egyre jobban felforrósodik.

10. Ezt az egy dolgot, soha ne tegyük

Ne használjuk a kagyló kimosáshoz, vagy a vízkő leszedéséhez. Az biztos, hogy le lehet szedni segítségével a vízkövet, de helyette fekete karcolásokkal lesz tele a kagylónk. A tűzhely felületének tisztítására sem ajánlott.

Hirdetés