Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 egyszerű módszer, ami örökre távol tartja az otthonodból a pókokat!

10 egyszerű módszer, ami örökre távol tartja az otthonodból a pókokat!

A pókok bár nagyrészt ártalmatlanok még sem fogadjuk szívesen otthonunkban őket. Sőt, egyesek kifejezetten irtóznak tőlük! Ha szeretnénk megszabadulni a lakásunkba beköltözött pókcsaládtól, válasszunk az alábbi vegyszermentes megoldások közül.

1.Egy szórófejes flakonban keverjünk el 3 csésze vizet, 1 teáskanál mosogatószert, és 1 teáskanál menta illóolajat. Ezzel a keverékkel fújjuk be a sarkakat, így nem öljük meg, csupán elijesztjük a pókokat.

2.Szórjunk fahéjat a szoba sarkaiba, így megakadályozhatjuk, hogy a pókok beköltözzenek a lakásba.

3.Kis vattakorongokat mártsunk borsmenta illóolajba, majd helyezzük el őket a szoba sarkaiba, vagy a nyílászárók közelébe.

4.Úgy tartják, hogy ha néhány gesztenyét a küszöbre teszünk, akkor az távol tartja a pókokat az otthonunktól.5.A sós vizet szintén nem kedvelik a pókok. 4 liter vízben oldjunk fel 30 gramm sót, és ezzel spricceljük be a pókhálókat, pókokat.

6.Egyenlő arányban keverjük el ecetet és vizet, majd egy szórófejes flakon segítségével fújjuk be a sarkakat, nyílászárók környékét.

7.Helyezzünk el kis darabokra vágott citrushéjakat a sarkakba, könyvespolcokra, szekrények tetejére. A pókok nem szeretik az erőteljes citrusaromát.8.A ruhásszekrényben jobb, ha vállfán tárolod a ruháidat, mint a polcon, így kisebb az esélye, hogy a pókok beleköltözzenek.

9.Egy kevés vízben keverj el dohányt, hagyd állni egy kis ideig, majd ezzel spricceld be a sarkakat.

10. Keverj el 2:1 arányban vizet, és kókuszolajat, ez is kiváló permet a pókok ellen.

tudasfaja.com

loading...