Kezdőlap EZOTÉRIA 10 dolog, amiért egy bölcs nőnek sosem kellene mentegetőznie

10 dolog, amiért egy bölcs nőnek sosem kellene mentegetőznie

Gyakran szabadkozunk és kérünk bocsánatot olyan helyzetekben és dolgok miatt az életünkben, amelyekért alapvetően nem kellene. Úgy gondoljuk önzőség a saját vágyainkat mások elé helyezni és szégyenletes félni valamitől, ami másoknak annyira egyszerűen megy.

Lássuk, hogy mely helyzetekben ne érezd soha a kényszert a szabadkozásra vagy kifogások keresésére.

1 – Szerelem

Soha ne félj szerelembe esni és azt kifejezni. Néha félünk kimutatni a boldogságunkat olyan emberek környezetében, akik nem azok, mert tartunk tőle, hogy csöpögősnek gondolnak minket, pedig valójában talán irigyek.

2 – Álmok és vágyak

Soha nem szolgálsz magyarázattal senkinek az álmaidról és vágyaidról. Ha valaki nem tartja őket helyénvalónak vagy megvalósíthatónak, attól még neked nem kell elvetned őket. Soha ne szabadkozz miattuk. A te életed, a te választásod.

3 – Nemet mondani

Soha ne érezd magad rosszul, ha valakinek nemet mondasz. Te ismered a legjobban a határaidat és azt, hogy adott pillanatban mire vagy képes, mihez van erőd.

4 – Énidő

Semmi okod magyarázkodni senkinek, ha egyedül akarsz lenni. Fontos, hogy legyenek időszakok az életedben, amikor senki mással nem törődsz, csakis magaddal. Ez fontos a kiegyensúlyozott lélekhez.

5 – Ami számodra fontos

Ha valamit fontosnak tartasz az életben, az okkal van úgy. Nem lehet mindenkinek azonos az értékrendje és ezért nem is lehet pálcát törni a másik felett. Soha ne szabadkozz amiatt, ami számodra fontos az életben.

6 – Egy mérgező kapcsolat lezárása

Senki nem kényszeríthet arra, hogy kapcsolatban maradj vele, ha az számodra terhes, kiveszi az energiádat és rosszul érzed magad vele. Így nem lehet boldog életet élni. Tiszteld magad és olyanokkal legyél, akikkel boldog vagy.

7 – Tökéletlenségek

A “tökéletlenségeid” tesznek téged különlegessé. Attól vagy az, aki. Ezek miatt nem, hogy szabadkozni nem szabad, hanem el kell őket fogadni és magadhoz ölelni. Vagy változass rajtuk vagy szeresd őket. Csak így lehetsz boldog.

8 – Ismeretek hiánya

Soha ne érezd szégyenletesnek, ha valamit nem tudsz. Nem tudhat mindenki mindent a világról. Folyamatos tanulás az élet. Inkább ismerd el, ha valamit nem tudsz és bővítsd a insmereteid körét, ha ez zavar.

9 – Nagy elvárások

Soha ne szabadkozz amiatt, mert nagy elvárásokat támasztasz valamivel vagy valakivel szemben. Az igényesség nem szégyen, ugyanakkor az elvárásaid egyben azt is jelentik, hogy hiszed, valaki képes valamire.

10 – Igazság

Soha ne kérj bocsánatot azért, mert őszinte voltál és elmondtad az igazat. Van, hogy az igazság fájdalmas, ezt mindannyian tudjuk, viszont hosszú távon mindig eredményesebb, mint hazugságban élni.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...