Kezdőlap EGÉSZSÉG 10 dolog, ami egy 50 feletti nő testével sajnos megtörténik

10 dolog, ami egy 50 feletti nő testével sajnos megtörténik

50 felett az emberi test bizony már átesik sok mindenen, sokat változik, -sajnos- számos betegséget átvészel. De mi történik pontosan a női testtel 50 felett?

 

1. Memória

Az ötvenedik életkoron túl egyre gyakoribbá válhatnak az emlékezetkiesések. Ha valaki bemegy egy szobába, és hirtelen nem tudja, hogy miért is lépett be oda, akkor ez az öregedés számlájára írható. A fejtörők, keresztrejtvények segíthetnek az agy, a memória frissességének megőrzésében.

2 Haj

A hajszálak vékonyabbá válnak, ettől pedig könnyebben fognak szakadni, töredezni, ezért érdemes hajerősítő samponokat, balzsamokat használni.

3. Hallás

Ha egy ötvenen túli nő, naponta megiszik egy pohár vörösbort, az segíthet késleltetni a hallásromlást. Amúgy sokat nincs mit tenni, mert ez is öregedés számlájára írható.

4. Gyomor bajok

Nem véletlenül beszél egy ötvenen túli nő gyakrabban arról, hogy milyen emésztési panaszokat, változásokat tapasztal magán, hiszen ebben az életkorban lassulhat az anyagcsere, ami normálisnak mondható.

5. Intimitás

Ugyan csökkenhet a libidó szintje, de azért azt nem annyira nehéz visszahozni, és ilyenkor már a fogamzásgátlásra sem kell akkora figyelmet fordítani, legalább ennyi jó legyen a menopauzában.

6. Testsúly

Mivel lassul az emésztés, ezért gyakori jelenség, hogy ötvenen túl a nők meghíznak, és a súlyfölösleg leadása már eléggé nehezen megy. De törekedni kell az egészséges táplálkozás és rendszeres mozgás betartására.

7. Hobbi

Idősebb korban az ember egy kissé elengedheti magát, és végre azt teheti, amit szeret, és nem kell megmagyaráznia senkinek az okát. A célok, hobbik pozitív erőt adnak, így az életminőség is javulásnak indul.


8. Látásmód

Ha az ember idősebbé válik, az élet bizonyos vetületeit képes jobban értékelni, a meghitt pillanatokat megbecsülni, átélni, ezáltal téve kellemesebbé a saját életét.

9. Szemek

Köztudott, hogy az évek múlásával a szemlencse veszíthet rugalmasságából, ezért a látás meggyengül. Ötven éves kor után már el kell menni egy szemorvoshoz, mert a kisebb problémák még könnyebben korrigálhatók.

10. Bőr

A bőr teljesen megváltozik, vékonyabb, ráncosabb lesz. Ez az ösztrogén női hormon csökkenésének tudható be. Vitamindús táplálkozással, sok mozgással késleltethető a folyamat.

loading...