Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 1 másodperc alatt tiszta lett a zsíros páraelszívó, pedig csak ezt tettem...

1 másodperc alatt tiszta lett a zsíros páraelszívó, pedig csak ezt tettem vele!

Hirdetés

Főleg az egyterű lakásokban nagyon fontos a páraelszívó használata, ezzel ugyanis megakadályozhatjuk, hogy az ebéd szagát még egy hét múlva is érezzük a kabátunkban.

 

Hirdetés

Manapság nagyon divatosak az egyterű lakások, ahol a nagyobb tér érdekében kiveszik az ajtókat. Azonban ez azzal jár együtt, hogy a konyhába mindenképp szagelszívót kell szereltetni.Idővel a páraelszívó is lerakódik, poros, zsíros lesz. Annak érdekében, hogy megfelelően tudjon működik, meg kell tisztítanunk.

Mutatunk egy olyan módszert, mely nagyon hatékony. A lerakódott zsíros gőz a porral keveredve egy olyan réteget képez, melytől igen nehéz megszabadulni.

De muszáj megtisztítanunk, mert az eldugult szagelszívó nem működik már hatékonyan, és zsíros rétegen könnyen különböző bogarak is megtelepedhetnek.

A páraelszívót nem csak kívülről, de belülről is meg kell tisztítani. Távolítsuk el a szűrő részt róla, majd tegyük egy légmentesen záródó zacskóba, áztassuk ammóniás oldatba egy éjszakára.Ezután mossuk át forró vízsugárral, és kész is. Kívülről letörölhetjük alkoholos oldattal, ez hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket.

Egy másik módszer szerint tegyük a szűrőt sós, citromsavas vízbe, és hagyjuk benne állni 15 percen keresztül. Ha nem tisztult meg ez idő alatt, akkor egy kicsit főzzük, majd egy régi fogkefével dörzsöljük át.

tudasfaja.com

Hirdetés