Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Zseniális! Így lehet télen is temérdek mennyiségű újhagymád ültetés nélkül!

Zseniális! Így lehet télen is temérdek mennyiségű újhagymád ültetés nélkül!

Hirdetés

Tavasszal megtelik a piac vitamindús újhagymával, és roppanó retekkel, de ezt a pillanatot bizony elég nehéz kivárni. Főleg, hogy így februárban már igen megcsappant a vitaminszintünk, és a szervezetünk is klorofirért kiált.

Mennyi újhagymát tudsz megenni egyszerre? Mi legszívesebben 3-4 csokorral ropogtatnánk el, csak valahogy újhagymából soha sincs elég. Ha te is így vagy ezzel a dologgal, és már a gondolatától összefut a nyál a szádban, akkor ne habozz, próbáld ki az alábbi módszert.

Hirdetés

Megmutatjuk, hogyan nevelhetsz otthon egy tucat újhagymát könnyen, és gyorsan. Manapság nem probléma, hiszen bármelyik évszakban be tudod szerezni az újhagymát. Csak elmész egy szupermarketbe, és a zöldséges standon mosolyog szembe veled az újhagyma.

Azonban ezeknek nem hogy ízük nincs, de a vitamin tartalmuk is a nullához közelít. Ha meglátod, hogy milyen könnyű otthon újhagymát termelni, többé soha nem fogsz bolti hagymát venni.

Nézzük, hogyan lesz otthon finom, ropogós újhagymád?

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb, és erősebb nejlonzacskó
  • fűrészkorpa
  • dughagyma

Elkészítés:

A zacskó aljába töltsél egy 2-3 cm-es vastagságban fűrészkorpát, kicsit öntözd meg, de ne locsogjon a víz rajta. A hagymák felső felét a videón látott módon vágd le, majd a gyökér résszel lefele állítsd őket a korpába, szorosan egymás mellé.

Kösd be a nejlonzacskó száját, de ne szorítsd ki belőle a levegőt. 5-6 nap múlva már látni fogod a hagymán a kis zöld hajtásokat. Ez a módszer nagyon egyszerű, így könnyen lehet egész évben friss zöldhagymád.

Ha nincs fűrészkorpád, az sem baj, nyugodtan helyettesítheted egy-két réteg benedvesített vécépapírral. Ebben is szépen kifejlődnek a hagymák. Nézd meg az alábbi videót, és látni fogod, hogyan kell ültetni a hagymát.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés