Kezdőlap AKTUÁLIS Vízkorlátozást rendeltek el Magyarország több településén – Ha itt élsz, RÁD IS...

Vízkorlátozást rendeltek el Magyarország több településén – Ha itt élsz, RÁD IS VONATKOZNAK a szabályok!!!

Hirdetés

Ismét elkezdődtek a vízkorlátozások a budapesti agglomerációban: ezúttal Érd, Diósd, Tárnok, Törökbálint, Sóskút, Pusztazámor érintett. Mivel a tapasztalatok szerint a nyári időszakban a vízfelhasználási csúcs reggel és este van, ezért ezekben a napszakokban a települések polgármesterei elrendelték, hogy sem locsolni, sem medencét tölteni nem lehet vezetékes vízből.

 

Hirdetés

A túlhasználat miatt ugyanis reggelenként 5-9 között, esténként pedig 18-23 óra között probléma lehet a vízellátással. Jó megoldás lehet, ha a tilalmi időszakon kívül eső órákban hordókat, tartályokat töltenek meg, mert az a víz bármikor felhasználható.

De a saját kút használata is megengedett, az automata locsolókat pedig érdemes este 23 óra és hajnali 5 közé beállítani.

Az Index azt írja, a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. is azt kérte a szolgáltatási területén, hogy a lakosság korlátozza az ivóvíz felhasználását egyéb céok esetében.

pédául ne azzal töltsék a medencét, mert esetleg így mások nem jutnak vízhez. A korlátozás augusztus 31-ig tart.

A problémákat a vízhálózat fejlesztése oldhatná meg, de arra nincs pénz. Érden például régi eternitcsövek vannak sok helyen a föld alatt, amelyekből az ivóvíz harminc százaléka elszivárog.

2019-ben elkezdték a főnyomócsövek cseréjét műanyagra, de forráshiány miatt nagyon lassan haladnak vele.
Hirdetés
loading...