Kezdőlap AKTUÁLIS Vízhiány és nyomáscsökkenés lesz több helyen Magyarországon, íme a lista

Vízhiány és nyomáscsökkenés lesz több helyen Magyarországon, íme a lista

Hirdetés

A Fővárosi Vízművek április 4. és 12. között észak-pesti főnyomóvezetékeinek tisztítását végzi, amely fontos lépés az ivóvízellátás biztonságának fenntartásában és a nyári magasabb vízfogyasztásra való felkészülésben.

 

Hirdetés

A munkálatok során összesen 32 kilométernyi cső kerül tisztításra, érintve a IV., XIII., XIV., XV. és XVI. kerületeket.

Az éves ütemterv részeként végzett tavaszi tisztítási munkák szükségesek annak érdekében, hogy a vízhálózat megfelelő állapotban legyen és ne jelentsen veszélyt az ivóvíz minőségére.Ezen kívül felkészítik a rendszert a nyári hónapokban várható magasabb vízfogyasztásra.

A munkálatok idején az érintett területeken időszakosan előfordulhat nyomáscsökkenés, vízzavarosodás és a magasabb épületek felső emeletein akár vízhiány is tapasztalható lehet. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek a zavarok csak átmenetiek és a munkálatok végével megszűnnek.

Az öblítés folyamata részletes és gondosan tervezett. A szakemberek először leválasztják az öblítendő vezetékeket a főnyomóvezetékekről, hogy megakadályozzák a tisztításkor keletkező zavaros víz átjutását más részekre.Ezután ürítőket nyitnak meg a vezetékeken, hogy nagyobb áramlási sebességet érjenek el, ami segít feloldani és eltávolítani a csőfalakon lerakódott szennyeződéseket.

Az öblítési folyamat két irányban történik: először ellenirányban, majd a víz folyásának megszokott irányában.

Ezáltal biztosítják, hogy a teljes vezetékrendszer megtisztuljon és az ivóvíz minősége továbbra is megfelelő legyen az érintett területeken.

Hirdetés