Kezdőlap AKTUÁLIS Óriási fordulat: Visszajár az autósok pénze a belügyminiszter szerint!MINDENKI VISSZAKAPJA? CSAK IGÉNYELNI...

Óriási fordulat: Visszajár az autósok pénze a belügyminiszter szerint!MINDENKI VISSZAKAPJA? CSAK IGÉNYELNI KELL!

Hirdetés

Óriási fordulat: Visszajár az autósok pénze a belügyminiszter szerint.

 

Hirdetés

Az ATV Heti Napló című műsorának első adása foglalkozott azzal az égbekiáltó pofátlansággal, hogy egy közlekedési tiltótábla és egy ipari kamera felszerelésével mekkorát szakítanak az önkormányzatok Budapesten. A riportfilm nyomán kitört botrány a héten a parlament rendészeti bizottságában is hullámokat vert.Vadai Ágnes, a DK alelnöke az ATV Start című reggeli műsorában árulta el a nézőknek, hogy az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülésén, kérdésére válaszolva Pintér Sándor belügyminiszter megerősítette:jogsértő volt az az önkormányzati gyakorlat, amely pusztán a közterületi kamerák felvételei alapján szedte be a közlekedési bírságokat az óvatlan autósoktól.
A belügyi tárca vezetője – Vadai állítása szerint – azt is elmondta a képviselőknek, hogy az az autós, akit ilyen módon büntettek meg, visszakérheti és kérelemre vissza is kell kapnia a kifizetett büntetés összegét. Az alelnök ezért felszólított minden pórul járt sofőrt, hogy nyomban írjanak a büntetés helye szerint illetékes önkormányzatnak.

Nem értettek egyet

Mint a rendészeti bizottság ülésén kiderült, a botrány mélyülése ellenére a Belügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium között feszülő jogértelmezési vita nehezítette a kormánytól várt egyértelmű állásfoglalás megszületését. Végül az a megközelítés diadalmaskodott, hogy közterület felügyelő személyes jelenléte hiányában jogellenes a kizárólag a kamerák felvételei alapján zajló bírságolási gyakorlat.

Mint Pintér Sándor a képviselőknek elmondta: mostantól kezdve az az önkormányzat, amelyik továbbra is így jár el, bűncselekményt követ el és feljelentést lehet tenni ellene. Megkerestük kérdéseinkkel a BM illetékeseit, de cikkünk megjelenéséig nem kaptuk meg válaszukat. Amint ez megtörténik, frissítjük cikkünket.

A Heti Napló vonatkozó adását itt tekintheti meg!

Hirdetés