Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Vigyázz, mert a te szekrényedben is ott lehetnek! Így szabadulj meg a...

Vigyázz, mert a te szekrényedben is ott lehetnek! Így szabadulj meg a molyoktól!

Ha egyszer beköltöznek a kamránkba, vagy a ruhásszekrényünkbe a molyok, nagyon nehezen lehet megszabadulni tőlük. Ne permetezzük tele a lakást káros vegyszerekkel, inkább használjuk ki a természetes molyirtó szerek csodálatos erejét.

Ha az alábbi lépéseket betartjuk, könnyen megszabadulhatunk a gyorsan szaporodó, és mindent ellepő molyoktól!

1.Ha valahol egy molylepkét látunk, akkor azt jelenti, hogy a még kifejletlen hernyók is ott kell legyenek valahol a közelben. Keressük meg, mert, ha nem hatástalanítjuk őket, akkor rövid időn belül még jobban ellepnek. Vizsgáljuk át alaposan a lisztes, rizses, és különböző gabonaőrleményes tasakjainkat, sőt a fiókok polcok alját is. A molyok megtelepedhetenk a szárított gyümölcsökön, a szárított állattápon, a diós, kekszes tasakokban, sőt a cukorkák között is. Nem válogatósak egyáltalán.

2.Keressük meg a baj forrását, és, ha lehet azonnal dobjuk el az egész tasak élelmiszert, amibe beköltöztek.

3.Mossuk ki alaposan a polcokat, szekrényeket ecetes, citromleves, vagy szappanos vízzel, majd helyezzünk el 1-2 fokhagymát, vagy fahéjrudat.

4.Hatékony lehet, ha a szekrényekbe kis, levendulával, mentával, vagy babérlevéllel töltött vászonzsákokat helyezünk el.

A leghatékonyabb megoldás a megelőzés lehet:

-ne tároljunk nagy mennyiségben lisztet, rizst, zabpelyhet stb. A legcélszerűbb, ha felbontás után 2-3 héttel el is használjuk ezeket az élelmiszereket.

-tároljuk ezeket egy-egy jól záródó üvegedényben

-a molyok nem szeretik sem a túl magas, sem a túl alacsony hőmérsékletet. Tegyük egy kis időre vagy a sütőbe, vagy a fagyasztóba a molybarát élelmiszereket.

Szerző: tudasfaja.com

loading...