Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Vett egy egyszerű IKEA-s asztalt és úgy átalakította, hogy nem hittünk a...

Vett egy egyszerű IKEA-s asztalt és úgy átalakította, hogy nem hittünk a szemünknek!

Az IKEA világszerte ismert és népszerű bútordarabjait ma már szinte minden otthonban megtalálhatjuk, így nem ritka az, hogy belépve egy idegen helyre, majdhogynem otthon érezzük magunkat.

Ahhoz, hogy gazdaságosan, de mégis egyedien tudd berendezni az otthonodat, szükséged lesz némi kreativitásra. Elhoztunk neked néhány szuper ötletet arra, hogyan tudod feldobni a nappalidat úgy, hogy közben senkinek ne legyen szembetűnő a bútor eredete. Íme, alternatívák a híres IKEA asztalra.

1- Egyedi polc

Egy asztal helyett vásárolj egyből négyet és hozz létre egy ilyen csodás sarokpolcot, amilyet senkinél nem fogsz látni. Csak egymás tetejére kell rögzíteni őket úgy, hogy a felsőbb szinteken kiveszel egy lábat. Hagyhatod eredeti színében, de le is festheted, hogy passzoljon a dizájnhoz.

2- Ülőke/lábtartó

Vásárolhatsz vagy készíthetsz is magadnak egyedi, méretben passzoló huzatokat az asztalok lapjára és mindjárt olyan, mintha egyedi, elegáns lábtartód lenne.

3- Kültéri asztal

Ha teraszra vagy udvarra szeretnél kis asztalt, akkor alakítsd át az IKEA asztalodat. Szerezz egy fémtálat, vágj az asztal lapjára egy megfelelő méretű lyukat, ragassz rá megmaradt léc darabokat és már csak egy kis festékre lesz szükséged. A fémtálat helyezd a lyukba, önts bele jeget és vizet és kész is a menő italhűtő asztal.

4- Asztal a kutyusoknak

Ha vannak otthon kutyáid, akkor nagyon egyszerűen rendszerezheted a táljaikat, így biztosan nem borulnak fel és nem csúszkálnak majd ide-oda.

5- Finom változtatások

Egy nagyon egyszerű módszerrel teljesen átalakíthatod ezeket az olcsó asztalkákat. Vásárolj rá fém sarkokat és máris elegánssá tudod varázsolni őket.

6- Lego asztal

Egyszerű, mint az 1×1. Lego tábla az asztalra és mehet is a játék.

7- Modern asztal
Elég csak az IKEA asztal lábait kicserélni és máris egy teljesen új darabot kaphatsz. Ezzel egy időben egy régi asztalt is újra tudsz hasznosítani.

8- Rusztikus asztal

Nagyon kellemes bája van ennek a megoldásnak. Úgy tudod elkészíteni, hogy két asztalt rögzítesz egymáshoz és az asztal lapjára ragasztasz fa léceket, amelyeket némi csiszolás után lekenhetsz egyszerűen valamilyen felületkezelővel, de akár egyedi színűre is festhetsz.

9- Virágos asztal

Egy másik csodás ötlet, ha az asztallapok tetejét dekupázsolod különféle mintákkal. Lehet az virágos is, de akármilyen szabadon választott, dizájnhoz illő minta megteszi.

tudasfaja.com

loading...