Kezdőlap AKTUÁLIS Váratlan fordulatot vett a koronavírus Magyarországon – Ezekben a városokban emelkedik a...

Váratlan fordulatot vett a koronavírus Magyarországon – Ezekben a városokban emelkedik a szennyvíz koncentrációja

Egyes települések szennyvizében ismét emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

 

 

Azt írták, a vizsgált városok közül Budapesten, Békéscsabán, Egerben, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen tapasztalható emelkedő tendencia.

Emelkednek a számok

A mintavételi pontok csaknem felét stagnálás jellemzi, míg a Budapest környéki településeken – Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi és Százhalombatta -, Pécsett és Veszprémben tovább folytatódott a csökkenés. Hozzátették: a mintavételi helyek többségében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja az “emelkedett” tartományba esik.

Az NNK azt kéri, aki még nem vette fel a koronavírus elleni védőoltást, tegye meg, aki pedig a második oltását több mint négy hónapja kapta, éljen a megerősítő oltás lehetőségével.A járvány ötödik hullámának leszálló ágában vagyunk, ezért a kormány kivezette a járványügyi korlátozásokat, és megszűnt a maszkviselési kötelezettség.

A regisztráció és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van az oltáshoz, csütörtöktől szombatig pedig újabb oltási akció lesz.

 

loading...