Kezdőlap AKTUÁLIS Változik az áramszolgáltatás Magyarországon – Íme a pontos dátum!

Változik az áramszolgáltatás Magyarországon – Íme a pontos dátum!

Hirdetés

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. veszi át az egyetemes áramszolgáltatói szerepet Magyarországon 2024. július 1-jétől, ami a Dunántúlon élők mellett az Opus TITÁSZ szolgáltatási területén élő tiszántúliakat is érinti.

 

Hirdetés

Nézzük meg, milyen változásokra és teendőkre számíthatnak az ügyfelek!

Változások az ügyfélszolgálatban

Az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be, így az MVM Next egységes márka alatt fogja biztosítani a földgáz- és a villamosenergia egyetemes szolgáltatását.

Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek egy helyről érhetik el az összes ügyintézési lehetőséget az MVM Nextnél.

Az ügyfelek teendői és változások a számlázásban

A változás nem érinti a villamosenergia-árakat és az áramellátásban sem lesznek fennakadások. Azonban a szolgáltatóváltás miatt az áramügyintézés 2024. június 28-tól várhatóan két hétig nem lesz elérhető. Az előrefizetős mérőkhöz szükséges feltöltőkódok vásárlása is ideiglenesen szünetel majd az átállás alatt.

Fontos tudni, hogy az áramhálózat üzemeltetése nem változik: a Dunántúlon továbbra is az E.ON, míg a Tiszántúlon az Opus TITÁSZ biztosítja az ellátást.A korábban megkötött egyetemes szolgáltatói szerződések és az elszámolás módja sem változik, így az ügyfeleknek a megszokott módon kell eljárniuk a jövőben is.

Számlázás és fizetési módok

Az átállási folyamat egyszerűsítése érdekében az átalányelszámolást választó ügyfelek májusban kivételesen két részszámlát is kaphatnak az E.ON-tól, különböző fizetési határidőkkel.

Az MVM Next első számlája a szolgáltatóváltás után várhatóan később érkezik, ezért a számlák fizetési határideje is módosul. Azoknak az ügyfeleknek, akik csoportos beszedési megbízással fizetnek, nincs további teendőjük, mivel a banki megbízásaik továbbra is érvényesek maradnak.

Új bankszámlaszámok és ügyintézési lehetőségek

Az MVM Next új bankszámlaszámokat használ majd, így az átutalással fizető ügyfeleknek az új villanyszámlákon feltüntetett bankszámlaszámokat kell használniuk.

Július 1-je után az MVM online ügyfélszolgálatán és mobilapplikációján keresztül lehet ügyet intézni, így az ügyfelek egy helyen rendezhetik energiaügyeiket.

Személyes ügyintézés

Az e-számlát választó ügyfelek továbbra is elektronikusan kapják majd számláikat. A személyes ügyintézést kedvelő ügyfelek országszerte több mint 200 helyen intézhetik az egyetemes áram- és földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyeiket.Az ügyintézési helyszínek részben változni fognak, a korábbi E.ON ügyfélszolgálati irodák helyett új helyszíneken biztosít személyes ügyintézést az MVM Next.

Az MVM Next egyetemes áramszolgáltatóvá válása számos változást hoz, de a szolgáltatás minősége és az árak változatlanok maradnak.

Az ügyfeleknek fontos, hogy figyelemmel kísérjék az átállással kapcsolatos információkat és teendőket, hogy zökkenőmentesen alkalmazkodjanak az új rendszerhez.

Hirdetés