Kezdőlap AKTUÁLIS VÁLASZTÁS: megjöttek 11 órás részvételi adatok

VÁLASZTÁS: megjöttek 11 órás részvételi adatok

Hirdetés

Ahol valóban nagy a bőség zavara

Hirdetés

84 településen legalább 25-en indulnak az egyéni listán megszerezhető képviselői helyekért a vasárnapi önkormányzati választáson.

A tízezer lakosnál kisebb településeken egyéni listás szavazással választják a képviselőket, ahol minden választónak annyi szavazata van, ahány tagból áll majd a képviselő-testület. A képviselő-testület létszámának megfelelő számú legtöbb érvényes szavazatot kapó jelölt nyeri el a mandátumot. Az egyéni listán szereplő jelöltek nem ábécé sorrendben, hanem a választási bizottság által kisorsolt sorrendben szerepelnek a szavazólapon.

A Nemzeti Választási Iroda nyilvántartása szerint a legtöbb egyéni listás jelölt, szám szerint 50, Tiszaburán indul. Halmajugrán 46, Nagykállón 42, Kunmadarason 39, Szendrőládon 37, Alsószentmártonban és Kunhegyesen 36-36, Kázsmárkon és Nyírmadán 35-35 jelölt szerepel. Farkaslyuk és Vilmány választói 34-34 egyéni listás jelölt közül választhatnak, Rakaca és Bagamér lakói 33-33, Lőrinci és Kótaj szavazói 32-32, Rudabánya, Nagyfüged, Nyírlugos és Petneháza választópolgárai pedig 31-31 jelölt közül választhatnak. (MTI)
 Hirdetés