Kezdőlap AKTUÁLIS Tragédia a magyarországi szállóban: a kamera nyolcéves kislány halálának volt tanúja

Tragédia a magyarországi szállóban: a kamera nyolcéves kislány halálának volt tanúja

Micsoda tragédia: a háborút megúszta, de a menedékhelyen életét vesztette egy nyolcéves kislány! A Pest megyei Bagon a település szélén található Csintó Hotel vízzel teli ciszternájába esett egy a gyerek – tudta meg a Blikk. A kislány a szüleivel az Ukrajnában kitört háború elől menekült Magyarországra, a hatóságok pedig Bagon szállásolták el őket.

 

Hiába telt el több hét a tragédia óta, a hotelben élő többi menekült még mindig a történtek hatása alatt van. Képtelenek feldolgozni, ami átéltek, a látottak örökre bevésődtek az emlékezetükbe.

– Jaj, borzalmas volt, ne is kérdezzen róla. Azóta is erről beszélünk, nem tudjuk egy perce sem elfelejteni. A kislány szülei már nincsenek itt, elvitték őket egy másik szállásra. Belegondolni is borzalmas, milyen lehetett nekik végignézni, amikor a kicsit felhozták a vízaknából. Mi sem tudjuk elfelejteni valószínűleg sohasem. Rettentően sajnáljuk őket, a szívünk szakad meg a gyerekért és értük is. Imádták a kislányukat, lesték minden gondolatát. Ez egy borzalmas baleset volt, senki nem tehet semmiről. Többet nem merünk és nem is akarunk mondani, kérdezze a hotel bérlőjét vagy tulajdonosát! – intett elkeseredetten egy asszony, aki – a társaival a főépület mögött ücsörögve – egy rezsón éppen levest főzött.

A hotel a főút mellett található, egy főépületből, a mögötte lévő kertből, egy fedett kiülőből, valamint a tulajdonos lakrészéből áll. Az udvaron egy fiatalember jelent meg, aki kérdés nélkül közölte, hogy semmit nem mondhat, keressük a tulajt. Nem sokkal később ő maga is megjelent, s a terepjárója ablakából kikiabált:

Tilos fotózni, a nyomozás lezártáig itt senki semmit nem mondhat!

Ezután bő gázzal elhajtott…A Blikk információi szerint a kislány aznap bújócskázott a többi elszállásolt gyerekkel. Mivel a hotel mögött hegy húzódik, rengeteg, a gyerekek képzeletét megragadó, remek búvóhely található a közelben. Először a kislány is a hegy felé indult, ám valamiért meggondolta magát, visszafordult, majd az udvar közepén található ciszternát nézte ki magának. Lemelte annak műanyag tetejét, amelyen még egy kő is volt, ám azt nem sejthette, hogy az akna mély, és vízzel van tele.

Amikor a szülei észrevették, hogy eltűnt, mindenki egyszerre kezdte el keresni. Mivel a gyerekek azt hitték, a hegyen bújt meg valahol, először azt a részt kutatták át. Eredményre azonban minden erőfeszítésük ellenére sem jutottak. Végül órákkal később a rendőrök találták meg a kislány élettelen testét a vízaknában.Úgy tudjuk, az egész tragédiát kamera rögzítette.

„A gyermek eltűnéséről 2022. október 9-én kora este érkezett bejelentés a rendőrségre. Kollégáim nem sokkal később megtalálták a 8 éves kislány holttestét egy gödöllői csárda udvarán lévő, vízzel telített ciszternában. Idegenkezűség gyanúja nem merült fel, a Gödöllői Rendőrkapitányság általános közigazgatási rendtartás keretein belül vizsgálja a történteket” – felelte megkeresésünkre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Nyugodjon békében!

loading...