Kezdőlap OTTHON KREATÍV Soha nem gondoltam volna, hogy egy tojástartóból ilyen csodás dolgokat lehet készíteni!

Soha nem gondoltam volna, hogy egy tojástartóból ilyen csodás dolgokat lehet készíteni!

MEGOSZTÁS

A legjobban úgy bizonyíthatjuk be kreativitásunkat, hogy újrahasznosítható anyagokból készítünk művészi alkotásokat. Ezzel nem csak új életet lehelünk látszólag haszontalan hulladékokba, de a környezetünket is óvjuk vele.

Ebben a cikkben bemutatjuk nektek, hogyan lehet tojástartóból csodálatos virágokat készíteni, amellyel számos dísztárgyat feldobhatsz és különlegessé varázsolhatsz.

Kézműves virágok tojástartóból

A tojástartó anyagát nagyon könnyű megmunkálni és még a gyerekeket is be lehet vonni ebbe a szórakoztató feladatba. A következőkben megtudhatod, hogyan lehet szépséges virágokat készíteni belőlük, amelyekkel fényképkereteket, égősorokat és egyéb tárgyakat dekorálhatsz.

Amire szükséged lesz:

  • tojástartó
  • olló
  • ecset
  • akrilfesték vagy tempera
  • ragasztó

Lépésről-lépésre:

Vágd ki a tojástartóból azokat a kis “pohárkákat”, amelyekben a tojások helyezkednek el.

Vágj fel minden egyes ilyen pohárkát úgy, hogy az aljukat érintetlenül hagyod, míg az oldalukból virágszirmokat képzel. Egy ilyen pohárkán legyen 4-5 szirom.

Kerekítsd le az egyes szirmokat szépen. Fesd be őket tetszőleges színűre a festékkel. (festék sprayt is alkalmazhatsz)

Ha megszáradtak, vidd fel a ragasztót a közepére és a szirmokra is és hajtsd be őket, ragaszd őket egymáshoz. A többivel is ugyanígy járj el és ragaszd fel az előző virágra a képen látható módon, mindig behajtva, amíg egy nyílt rózsabimbó formát nem kapsz.

Ellenőrizd az elkészült művet és javítsd ki a hibákat, mint kiálló darabkák, megszáradt, kifolyt ragasztó, stb.

Hagyd megszáradni, és ha úgy ítéled meg, hogy igényel még festést, akkor kend/fújd át újra.

Ha több ilyen virággal is elkészültél, akkor felragaszthatod őket a tükör szélére, egy fénykép keretére, áthúzhatsz rajta égőket, girlandot készítve.

Ha egy nagyobb virágot szeretnél készíteni, akkor fogj egy régi cd-t és a képen látható módon ragaszd fel rá a tojástartóból kivágott virágszirmokat. Használj ragasztópisztolyt.

Akár saját készítésű díszcsokrokat is gyárthatsz. A műalkotásoknak csak a képzeleted szabhat határt.

tudasfaja.com

loading...