Kezdőlap AKTUÁLIS Több magyar katona súlyosan megsérült – Most érkezett a bejelentés a Honvédelmi...

Több magyar katona súlyosan megsérült – Most érkezett a bejelentés a Honvédelmi Minisztertől

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter saját közösségi oldalán arról számolt be arról, hogy több mint 20 magyar katona sérült a koszovói Zvecsán településen, tömegoszlatási feladatok közben.

 

„Helytállnak a magyar katonák a NATO koszovói békefenntartó missziójában, a KFOR-ban. Tömegoszlatási feladatokra vetették be a koszovói Zvecan településen a Magyar Honvédség NATO békefenntartó erejében részt vevő kijelölt katonáit” – tájékoztatott a honvédelmi miniszter, és hozzátette:

Az összecsapásban több nemzet katonái is megsérültek. A jelenlegi információk szerint köztük több mint 20 magyar katona, ebből 7 fő súlyosan, de állapotuk stabil.

A sérült magyar katonákat a Magyar Honvédség további kezelésre légi úton Magyarországra szállítja. A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség folyamatosan tájékoztatást ad a helyzetről – írta.
Ahogy arról a Blikk is beszámolt, Zvecsanban összetűzés tört ki a tiltakozó szerbek és a rendet fenntartani akaró magyar KFOR-katonák között. A magyar békefenntartók megpróbálták szétoszlatni a tiltakozó szerbeket, akik azért tüntettek, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy koszovói albán vezetők kerüljenek a település élére.

loading...