Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Titkos módszer, amit sokan nem ismernek: így marad szép a petúniád a...

Titkos módszer, amit sokan nem ismernek: így marad szép a petúniád a nagy melegben!

A petúniát sokan szeretik, nyáron nagyon sok udvaron tündököl színpompásan, de sajnos nem mindenki ismeri azokat a gondozási praktikákat, amivel egész nyáron szép maradhat.

Ha te is szeretnél egész nyáron gyönyörködni ebben a virágban, akkor fogadd meg az alábbi tanácsainkat és meglátod mindenki a csodájára jár majd a petúniáidnak!

Hely

A petúniát igyekezz mindig napos helyre kitenni, mivel imádja a sok napfényt, de ugyanakkor igényli a gyakori öntözést is.

Víz

Ha van rá lehetőségünk, gyűjtsünk össze esővizet és azzal öntözzük a petúniát, ezt ugyanis jobban kedveli, mint a csapvizet. Ne pár naponta öntözd, hanem minden nap legalább kétszer, ami a reggeli és az esti órákban történjen.

Tápanyag

A petúnia azok közé a virágok közé tartozik, amelyek nagyon hamar képesek felélni a földjükben lévő tápanyagot, ezért folyamatosan szükség van a pótlásukra. Heti 1-2 alkalommal keverjünk az öntözővizéhez tápoldatot.

Hajtások

A folyamatos és hosszan tartó virágzás érdekében hetente egyszer vágd vissza a hajtásokat, akkor is, ha éppen virágzik a növény! Ügyelj arra, hogy fél méternél ne legyen hosszabb, ezzel is hozzásegíted a virágzáshoz és a hosszú élethez.Védelem

Ha hosszú ideig szeretnél benne gyönyörködni, zápor-zivatar esetén azonnal vidd védett helyre!

Szerző: tudasfaja.com

loading...