Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Titkos kocsimosási tippek

Titkos kocsimosási tippek

Hirdetés

A háztartásban számos olyan dolog található, amely fillérekből képes kiváltani a drága autómosókat vagy az autó tisztítókat. A nyári időszakban gyakrabban tisztítjuk meg a kocsinkat, az alábbi filléres, minden nap használt dolgokkal gyönyörű, csillogó-villogó autónk lehet.

Fényesítés hajbalzsammal

Lanolint tartalmazó hajbalzsammal mossuk le a kocsit. Most biztos nem bízunk ebben, de ha egyszer kipróbáljuk, meglátjuk, lepereg majd róla az eső.

Hirdetés

Szélvédőtisztítás kólával

A szélvédő koszolódik leginkább, főleg a nyári időszakban, amikor a bogarak nehezen eltávolítható nyomot hagynak rajta. Ha kólát öntünk az üvegre,a szénsav pezsgése leviszi a szennyeződéseket. Ajánlott a szélvédő aljába egy törülközőt tenni, ami megvédi a motorháztető festését.

Tisztítókoktél

3 csésze vodka (olcsóbb is jó), 4 csésze víz és 2 teáskanál folyékony mosogatószer keverékéből készítsünk tisztítót és öntsük az ablakmosó folyadék tartályába.

Fényszórók

Ajánlott néha napján a fényszórókat is megtisztítani, amihez egy kevés ablaktisztítószer és egy régi harisnya szükséges.

Ablaktörlő

Meg sem gondolnánk, de az ablaktörlőt is meg kell tisztítani, a koszos törlő ugyanis akár össze is karcolhatja a szélvédőt. Háztartási ammóniából és hideg vízből keverhetünk saját tisztítót erre a célra, amit egy puha kendővel kell megmosni mindkét oldalon.

Bogároldószer

Keressünk egy 4 literes üveget, aminek az 1/4 részébe öntsünk szódabikarbónát, 1/4 csésze folyékony mosogatószert és annyi vizet, amennyi kitölti az üveget. Ez tökéletesen eltávolítsa a bogarakat, amelyek egy mosás alkalmával sem akarnak lejönni az autóról.

Fényezés, szárazra törlés

A mosás után a kocsi vízcseppes maradhat, vagy a száradás ott hagyhatja a nyomait. 1-2 darab száraz, régi harisnyanadrággal nem csak szárazzá, de csillogóvá is törölhetjük az egész kocsit. Ha extra fényt szeretnénk adni neki, a legolcsóbb ablaktisztítószert használjuk.

Felnik csillogása

A felnik koszolódnak és kopnak a leginkább. Ha már nagyon olajos és piszkos, fújjunk rá egy hideg zsíroldót, ami minden konyhában megtalálható. Ha ez nincs, akkor egyenlő arányban keverjünk össze 20 %-os ecetet vízzel, öntsük egy üres szórófejes üvegbe, majd fújjuk le vele a felnit. Várjunk pár percet, majd nedves szivaccsal törölgessük át.

Gumik

Az idő és a megtett kilométerek múlásával a gumik színtelenné, kopottá válnak. Természetesen a használt gumikra nincs csodaszer, azt cserélni kell, a színén azonban tudunk változtatni. A cipő box jelenti itt a megoldást, ami védi a gumikat a kiszáradástól, valamint fényt ad azoknak.

Az alábbi autómosási tippeket elég egyszer kipróbálni és soha többé nem fordul majd meg a fejünkben betérni az autómosóba, vagy megvenni a tisztítószereket.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés